ΕΒΖ: Παίρνει μπρος με αμερικανικά κεφάλαια!

Οχι μόνο πέρασε ο κίνδυνος του λουκέτου, αλλά δόθηκε και το σύνθημα για την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου τεύτλων και τη λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με αμερικανικά κεφάλαιαΟπως έγινε γνωστό σε χθεσινή σύσκεψη μεταξύ παραγωγών, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή Λούκας Φέκερ, μπαίνει τέλος στο… σίριαλ που αφορά το μέλλον της εταιρίας.

Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ότι τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα Εβρου και Πλατύ Ημαθίας θα λειτουργήσουν κανονικά. Οπως ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, η φετινή τευτλοκαλλιέργεια θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή, της Innovation Brain και των Hellenic Farmers Company, που θα συμμετέχουν με ποσοστό 20% στο νέο σχήμα που θα «τρέχει» από πολύ σύντομα τη βιομηχανία. «Εχουμε μια σοβαρή πρόταση που αποδέχεται η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αναμένουμε να καταλήξει σύντομα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας» σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας επανέλαβε ότι η τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών προς τους εργαζομένους της εταιρίας (2.000.000 ευρώ) και τους τευτλοπαραγωγούς (2.500.000 ευρώ) θα γίνει από την ΕΒΖ. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Innovation Brain Λούκας Φέκερ τόνισε: «Θα τρέξουμε τη φετινή παραγωγή, αλλά και το πρόγραμμα εξυγίανσης με αμερικανικά κεφάλαια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα