Ράγκμπι στο Εβερεστ για ιερό σκοπό από Ελληνα γιατρό!

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος θα φτάσει σε υψόμετρο 6.400 μέτρα με βρετανική φιλανθρωπική αποστολήΣτο θρυλικό όρος Εβερεστ θα βρεθεί ο Ελληνας γιατρός Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος για να παίξει ράγκμπι σε υψόμετρο 6.400 μέτρων, για τη φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά Wooden Spoon, αλλά και για να συλλέξει δεδομένα για την ανθρώπινη φυσιολογία στις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες στη «στέγη του κόσμου», στα 8.848 μέτρα!

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη συμμετοχή του στην αποστολή «Hellas Everest 2004», ο κ. Τσιάνος θα συνοδεύσει, ως γιατρός, δύο αποστολές. Στην πρώτη αποστολή θα συμμετάσχει στη βρετανική αποστολή «LMAX Everest Rugby Challenge», που αποτελείται από 30 Βρετανούς, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να παίξουν έναν αγώνα ράγκμπι σε υψόμετρο 6.400 μέτρων, πάνω στον παγετώνα Rongbuk στη βόρεια πλευρά του Εβερεστ.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά Wooden Spoon, όπως εξηγεί ο κ. Τσιάνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής ο δρ Τσιάνος θα ενταχθεί στη δεύτερη βρετανική ορειβατική αποστολή, τα μέλη της οποίας σκοπεύουν να επιχειρήσουν την ανάβαση στην κορυφή του Εβερεστ, στα 8.848 μέτρα, ακολουθώντας τη βόρεια διαδρομή, περί τα μέσα με τέλη Μαΐου, όταν οι κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Επιστημονικά δεδομένα

Αυτήν τη φορά ο Γιώργος Τσιάνος, σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό και διευθυντή του ερευνητικού εργαστηρίου FAME Lab Ανδρέα Φλουρή, στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα συλλέξει τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ανταπόκριση του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και ψύχους.

Οι ερευνητές Φλουρής και Τσιάνος είχαν επιτυχώς συνεργαστεί το 2015 στην έρημο Σαχάρα, στην οποία ο δρ Τσιάνος διέσχισε τρέχοντας. Σε εκείνη την αποστολή συνέλεξαν επιστημονικά δεδομένα πάνω στην ανταπόκριση της ανθρώπινης φυσιολογίας σε συνθήκες υπέρμετρης ζέστης, τα οποία έχουν έκτοτε δημοσιευτεί στη διεθνή βιβλιογραφία και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Κύριος χορηγός των νέων αποστολών στο Εβερεστ θα είναι η δανέζικη εταιρία Evnia και ακολουθούν η καναδική εταιρία Fleet Complete, η ελληνική Διορατικότητα και η εταιρία The North Face σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του ορειβατικού εξοπλισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα