Ο νταλαβεριτζής Μ. Πετσίτης εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση

Το Μαξίμου τον «αδειάζει» με καθυστέρησηΔιακριτές αποστάσεις από τον Μανώλη Πετσίτη παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου υπό την πίεση της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απέδωσε τον θόρυβο των δημοσιευμάτων σε αντιπερισπασμό των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς, όπως είπε, πιέζονται από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος στελεχών τους για τα «δανεικά και αγύριστα των 400.000.000 ευρώ» των κομματικών δανείων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι ο κ. Πετσίτης «έκανε τις επιλογές του και τράβηξε τον δικό του δρόμο», θέλοντας να τονίσει ότι ο τελευταίος εδώ και καιρό δεν έχει καμία επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα, η Ν.Δ. διά της εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη ζητεί την άμεση κλήση της προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Αννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων σχετικά με την αποπομπή διευθυντικού στελέχους το οποίο διερευνούσε τη σχετική υπόθεση. Η κυρία Ζαχαράκη έθεσε, επίσης, προς τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά τα δύο παρακάτω ερωτήματα: «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά; Και ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου, που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;»

Ανακοίνωση

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος απάντησε στις βολές που δέχεται. Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «η Αρχή διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία φαίνεται να έχει παραβιαστεί» και πως «οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια». Οπως υποστηρίζει, οι διαρροές έχουν στόχο να την εξαναγκάσουν «σε αποκαλύψεις, που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες». Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση του Πετσίτη κατέθεσε και ο Γιάννης Μανιάτης. Ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. κάνει αναφορά σε «αμείλικτα ερωτήματα για τη σχέση Μαξίμου με το σκάνδαλο ELFE – ΔΕΠΑ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα