Μπήκε ταφόπλακα στα αλλαντικά ΒΙΚΗ, στον δρόμο 120 εργαζόμενοι

Τέλος εποχής για την ιστορική αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ Το Πρωτοδικείο Αρτας εξέδωσε απόφαση για πτώχευση της εταιρίας, οι 120 εργαζόμενοι απολύθηκαν και αναμένουν πλέον τη διαδικασία πλειστηριασμού της περιουσίας της εταιρίας, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί αγοραστής για να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων τους.

«Επειτα από τρεις μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει. Είναι τραγικό έπειτα από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας ΒΙΚΗ είχαν αρχίσει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με τις οφειλές να αγγίζουν τα 44.000.000 ευρώ. Η τελευταία αίτηση πτώχευσης που είχε κάνει ήταν τον Μάιο του 2018, καθώς δεν είχαν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Το Πρωτοδικείο Αρτας έβγαλε την απόφασή του την Παρασκευή 1 Μαρτίου και στις 19 Μαρτίου έγιναν οι απολύσεις των εργαζομένων, οι οποίοι είναι πλέον εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας είναι η εκποίηση της περιουσίας της αλλαντοβιομηχανίας για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα