Προφυλακίστηκε η δικηγόρος

Στην εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας του απέδωσε ο Γιώργος Αντωνόπουλος τις συνομιλίες με τον αρχηγό της μαφίαςΜαραθώνια απολογία ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου έδινε μέχρι αργά χθες το βράδυ ο 65χρονος δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, που κατηγορείται για ένταξη στην «Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού», μέλη της οποίας φέρεται ότι έχουν διαπράξει σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες, εκβιασμοί και απειλές.

Νωρίτερα προφυλακιστέα είχε κριθεί μετά την τρίωρη απολογία της η συγκατηγορούμενή του, επίσης δικηγόρος, Χρυσούλα Κιουμουρτζή, η οποία φέρεται ότι είχε ύποπτες επικοινωνίες με τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος Κλοντιάν Λεκοτσάι, υποδεικνύοντάς του τρόπους απόδρασης από το Εφετείο της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο δικηγόροι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη «μαφία του Κορυδαλλού». Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αντωνόπουλος, σε βάρος του οποίου είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2014 απόπειρα ανθρωποκτονίας από μέλη του κυκλώματος, φέρεται ότι υποστήριξε πως άρχισε να επικοινωνεί με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι στην προσπάθειά του να ανακαλύψει ποιος είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχτεί.

«Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα των 63 σελίδων που παρέδωσε στον ανακριτή, υποστηρίζοντας πως αποκλειστικό μέλημά του είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής του.

Ειχε ενημερώσει

Μάλιστα φέρεται να επισήμανε πως για τις συναντήσεις του με μέλη του κυκλώματος ήταν ενήμερο συγκεκριμένο πρόσωπο από την ΕΔΕΖΙ, το οποίο τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή εν όψει και των εκκρεμών δικών, ενώ κατηγόρησε τον καταδικασθέντα επιχειρηματία Αρ. Φλώρο πως τον ενέπλεξε σε σκευωρία. 

«Είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αριστείδης Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αριστείδη Φλώρου να με εμπλέξει στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντάς με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας» φέρεται ότι είπε. 

Τέλος, τόνισε ότι οι επικοινωνίες του με τον Αλβανό βαρυποινίτη γίνονταν υπό το καθεστώς φόβου και απειλών, και πως ο ίδιος ήθελε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της επίθεσης που είχε δεχτεί. Μάλιστα σημειώνει πως πάντα ο ίδιος απαντούσε αόριστα σε ό,τι του ζητούσε ο Λεκοτσάι, ενώ παραδέχτηκε ότι του έδινε χρήματα επειδή φοβόταν τι θα συνέβαινε στον ίδιο ή στην οικογένειά του στην περίπτωση που αρνούνταν. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες συνεργάτες του Γιώργου Αντωνόπουλου εξέδωσαν μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία έκαναν λόγο για σκευωρία εις βάρος του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα