Κορυδαλλός: Ρίχνουν τις ευθύνες στο υπουργείο

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης επιρρίπτει τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές Κορυδαλλού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος...

...μετά το σοκαριστικό βίντεο που είδε την Κυριακή το φως της δημοσιότητας, στο οποίο αποτυπώνεται καρέ καρέ η άγρια δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη Αρμπέρ Μπάκο.

Ο κ. Καρακίτσιος έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής, εικόνες φυλακής, που ταιριάζουν σε χώρες όπως η Βενεζουέλα ή η Βραζιλία και όχι σε μια ευρωπαϊκή φυλακή», ενώ χαρακτήρισε τον Κορυδαλλό «μητρόπολη των φυλακών, καθώς τα προβλήματα που έχει διαχέονται στις φυλακές της χώρας».

Παράλληλα, τόνισε πως, παρότι οι αρμόδιοι γνωρίζουν για την κατάσταση στις Φυλακές Κορυδαλλού, που κάθε μέρα πάει από το κακό στο χειρότερο, ακόμα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο.

«Λείπει η Πολιτεία»

Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέματος, κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση που κρατούν οι συνάδελφοί του την ώρα που βλέπουν να εκτυλίσσονται μπροστά τους τέτοιες σκηνές. Παραδέχθηκε ότι «γεννά ερωτήματα η εικόνα τους στο βίντεο», προσθέτοντας ότι «αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι δεν λείπουν οι υπάλληλοι, αλλά ότι λείπει το κράτος». Τέλος, αποκάλυψε ότι οι δύο συνάδελφοί του που ήταν μπροστά στο περιστατικό έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.