Στο… σκοτάδι ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου

Το 2017 όλοι μιλούσαν εκστασιασμένοι για το πιο ακριβό έργο του πλανήτη, τον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Salvator Mundi»……καθώς είχε πουληθεί αντί του αστρονομικού ποσού των 450.300.000 δολαρίων στον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σήμερα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, το μοναδικό αριστούργημα όχι μόνο δεν έχει εκτεθεί, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από μερικούς μήνες, στο παράρτημα του Μουσείου του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι, αλλά παραμένει και στα αζήτητα!

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ των «New York Times», οι εργαζόμενοι του μουσείου δεν γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκεται ο πίνακας, αφού και η προγραμματισμένη έκθεση τον περασμένο Νοέμβριο ακυρώθηκε τελευταία στιγμή, χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την τύχη του πίνακα τηρεί σιγή ιχθύος ακόμη και το Μουσείο του Λούβρου, ενώ πολλοί ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι απέγινε το έργο. Πάντως, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το έργο δεν θα εκτεθεί ποτέ στο περίφημο μουσείο, αφού τελικά ο πρίγκιπας διάδοχος αποφάσισε να το κρατήσει για τον εαυτό του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα