Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Ο νεοφεμινισμός έχει επικρατήσει στην ορθοπολιτική κοινωνία μαςΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Με λύπη μου διαπιστώνω τις συνεχείς δοκιμασίες που ασκούνται στον θεσμό του γάμου στις ημέρες μας. Φιλικά μου ζευγάρια δοκιμάζονται πολύ από τις οικονομικές δυσκολίες της κρίσης, οι οποίες είχαν σοβαρή επίπτωση στη σχέση τους, καθώς και από τις κοινωνικές αλλαγές, που ραγδαία έχουν επέλθει τις τελευταίες δεκαετίες και έχουν πλήξει την ισορροπία των σχέσεων.

Ο νεοφεμινισμός έχει επικρατήσει στην ορθοπολιτική κοινωνία μας από τη δεκαετία του 1980 με την έλευση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως αριστερό κόμμα στόχευσε κατευθείαν στην καταστροφή του θεσμού του γάμου, απαγορεύοντας στη γυναίκα να έχει το επίθετο του άνδρα της, αλλά επιτρέποντας να κρατάει το πατρικό της (σχεδόν σε καμία δυτική χώρα δεν γίνεται αυτό), οπότε δημιουργήθηκαν πολυεπιθετικές οικογένειες με γυναίκες που έχουν πρόβλημα στην αντίληψη της οικογενειακής ταυτότητάς τους, αφού έχουν διαφορετικό επίθετο από τα άλλα μέλη της οικογένειάς τους!

Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να αποδημήσει το μυστήριο του ορθόδοξου γάμου προωθώντας τους πολιτικούς γάμους, όπου σε παντρεύει ο τρίτος ανθυποτελευταίος γραμματέας του δήμου μέσα σε δύο λεπτά σε αίθουσα που θυμίζει σοβιετικό μαυσωλείο. Επίσης, κατάργησε τον ρόλο της Εκκλησίας μας στη λύση ενός γάμου. Πλέον τα διαζύγια είναι πανεύκολα, χωρίς κανένας ιερέας να παρεμβαίνει ως σύμβουλος και ποιμένας για την προστασία του γάμου.

Από την άλλη, έχουμε κόμματα που προσπαθούν να τσιμπήσουν ψηφοφόρους από το συντηρητικό κοινό, όπως η Ν.Δ., και δείχνουν ένα ψεύτικο ενδιαφέρον για το δημογραφικό πρόβλημα, υποστηρίζοντας όμως πλήρως τη γραμμή της Ε.Ε. για αθρόα μετανάστευση, ώστε να αντικατασταθούμε ως έθνος από Ανατολίτες και Αφρικάνους. Ο κ. Μητσοτάκης έταξε και 2.000 ευρώ ανά παιδί που γεννιέται σε ελληνικό έδαφος (όχι αποκλειστικά σε Ελληνόπουλα!), ανοίγοντας περισσότερο τις πύλες ώστε να μετοικήσουν μετανάστες και να γεννάνε στην Ελλάδα μας.

Ποια είναι η λύση; Σίγουρα, όχι μόνο τα επιδόματα. Ελληνες χωρίς μεταφυσικές ανησυχίες, χωρίς θρησκευτική πίστη δεν έχουν και κίνητρο να γεννήσουν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πρέπει να ενισχυθεί, ο κλήρος οφείλει να είναι κοντά στα νέα ζευγάρια, οι άνδρες πρέπει να ξεπεράσουν τα γαμοφοβικά ατομικιστικά και οικονομίστικα πρότυπα ζωής που επιβάλλονται από διεθνή κέντρα και να αναζητήσουν το ταίρι τους νωρίς.

Ζευγάρια που παντρεύονται σε μεγάλες ηλικίες έχουν και μεγαλύτερη πιθανότητα χωρισμού, καθώς και να «κληρονομήσουν» στους απογόνους τους προβλήματα υγείας. Παντρευτείτε νέοι και γεννήστε πολλά παιδιά. Το χρωστάτε στους προγόνους σας, στο έθνος σας και στους εαυτούς σας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα