«Επικήρυξαν» τη λησταρχίνα-φάντασμα

Η ικανότατη γυναίκα-φάντασμα, που κυκλοφορεί με μια μαντίλα στο κεφάλι για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της...

...έχει γίνει νούμερο ένα στόχος για την Αστυνομία. Η ιστορία της μυστηριώδους «λησταρχίνας με τη μαντίλα» θυμίζει επικήρυξη ληστών στο Φαρ Ουέστ.

Φωτογραφίες της έδωσε στη δημοσιότητα το σάιτ newpost.gr, σε μια προσπάθεια των αστυνομικών Αρχών να συλλέξουν στοιχεία που θα δώσουν τέλος στη δράση της, η οποία χρονολογείται από το 2017, με τον αριθμό των θυμάτων της να παραμένει άγνωστος. 

Η λησταρχίνα εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 30-35 χρόνων και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών σε Αττική, Πάτρα, Λαμία και Χαλκιδική. Η μέθοδός της είναι συγκεκριμένη: μπαίνει στα μαγαζιά που έχει σκοπό να κλέψει φορώντας μαντίλα στο κεφάλι και γυαλιά ηλίου, και αφαιρεί τσάντες ή χρήματα από τις ταμειακές μηχανές - ενίοτε και με την απειλή όπλου!

Συνήθως μιλάει «σπαστά» ελληνικά, παριστάνοντας την πρόσφυγα από τη Συρία. Σε μία περίπτωση μπήκε σε φαρμακείο στον Βύρωνα και, προσποιούμενη πως αισθάνεται δυνατό πόνο, έπεισε την ιδιοκτήτρια να τη βάλει στο πίσω μέρος του φαρμακείου, όπου βρήκε την ευκαιρία να της αποσπάσει ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το θράσος της, ώστε πλήρωσε το φάρμακο που προμηθεύτηκε από το φαρμακείο και άφησε ως πουρμπουάρ 0,50 ευρώ!

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, η απατεώνισσα με τη μαντίλα κατάφερε να ξεγελάσει την ιδιοκτήτρια ενός κομμωτηρίου στην οδό Παπαδιαμάντη, στον Κορυδαλλό, και να της αφαιρέσει με διάφορες προφάσεις τις εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή.