Η Ακαδημία Τέχνης τιμά τον Σμαραγδή

Για το έργο του «Καζαντζάκης»

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής (φωτό), που με τις ταινίες του είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης ως προσωπικότητα της χρονιάς για την τελευταία δημιουργία του «Καζαντζάκης». 

Ο σκηνοθέτης, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε: «Η ταινία “Καζαντζάκης” μού έδωσε μεγάλες χαρές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η ταινία αγαπήθηκε από τους καλοπροαίρετους θεατές εντός και εκτός Ελλάδας και μπορώ να πω ότι από αρκετούς λατρεύτηκε και, βεβαίως, όπως είναι γνωστό, θριάμβευσε στο φεστιβάλ του Χιούστον, στην Αμερική, με το βραβείο καλύτερης ταινίας και άλλα τρία επιμέρους βραβεία.

Σήμερα η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης μού κάνει την τιμή να με βραβεύσει για την ταινία “Καζαντζάκης”, έτσι ώστε να μη μείνει αβράβευτη στην Ελλάδα μας, αφού, στην ουσία, η ταινία δεν υποβλήθηκε ποτέ στην Ακαδημία Βραβείων Ελληνικού Κινηματογράφου, γιατί “αγώνας αγάπης άγονος”».

Και συμπλήρωσε: «Θερμά ευχαριστώ για το βραβείο και να είστε βέβαιοι πως τη θετική ενέργειά του θα την εισάγω στην επόμενη ταινία μου “Καποδίστριας”».