Αναβολή στη δικαστική διαμάχη Αντωνόπουλου κατά Φλώρου

Με το ζόρι ο προφυλακισμένος δικηγόρος προσήχθη στο Εφετείο, ενώ δεν ήθελε να είναι πολιτικός ενάγων

Τετ α τετ με τον Αριστείδη Φλώρο βρέθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, δύο ημέρες μετά την προφυλάκισή του, ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος από την περασμένη Πέμπτη κατηγορείται για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». 

Οι δύο κρατούμενοι οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο στο πλαίσιο της δίκης για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη τον Ιανουάριο του 2014, για την οποία ο επιχειρηματίας της Energa - Hellas Power κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός. 

Ο δικηγόρος, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική ομάδα, μετήχθη έπειτα από εντολή της έδρας από τις φυλακές στο δικαστήριο, προκειμένου να δηλώσει εάν προτίθεται να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη. Κι αυτό καθώς ο ίδιος μέσω γραπτής δήλωσης που διαβιβάστηκε στο δικαστήριο ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων και πως θα εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο. Μόνο που ο εν λόγω δικηγόρος, ο οποίος βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, δήλωσε ότι έχει ήδη παραιτηθεί από την υπόθεση! 

Πάντως, ο κίνδυνος παρερμηνείας της δήλωσης οδήγησε την έδρα να ζητήσει τη μεταγωγή του στο δικαστήριο, παρότι ο ίδιος είχε δηλώσει μέσω του Αλέξανδρου Λυκουρέζου ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης. 

Τελικά, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, εμφανώς καταβεβλημένος και χωρίς καν να έχει προλάβει να φορέσει το κοστούμι του, οδηγήθηκε στο δικαστήριο, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ ζήτησε αναβολή. 

«Δεν έχω καταφέρει να διαβάσω τη δικογραφία, μου έχουν αφαιρέσει τα γυαλιά και το φως στην Ασφάλεια. Είμαι προσωρινά κρατούμενος και οι δυο υποθέσεις είναι συναφείς» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο. Το αίτημα υπέβαλε και ο νέος συνήγορός του Αλέξης Κούγιας προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, αλλά και για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». 

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του επιχειρηματία της Energa - Hellas Power Αριστείδη Φλώρου για την εμπλοκή του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου με τα μέλη του κυκλώματος, που έκαναν κουμάντο στις φυλακές, ήταν εκείνη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον 65χρονο δικηγόρο. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και διέκοψε για τις 11 Απριλίου 2019.