Η Ντόρα συνομιλούσε μυστικά (!) με τον Κοτζιά για τις Πρέσπες

Στην ομολογία ότι ουσιαστικά προθυμοποιήθηκε να βάλει τη σφραγίδα της στη Συμφωνία των Πρεσπών, έστω και σε παραλλαγή της, προχώρησε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Νίκο Κοτζιά προτού ο ίδιος προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου -όπως είπε- «να αποφευχθούν οι παγίδες και οι κίνδυνοι στο θέμα της εθνότητας και της γλώσσας». Πάντως, επισήμανε ότι δεν βρήκε ουσιαστική ανταπόκριση «και τα αποτελέσματα τα είδαμε». 

Μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε, είχε υπογραμμίσει να μη μείνουν εμπορικά θέματα εκτός συμφωνίας, «γιατί αν αφήνονταν για αργότερα, όπως κάνει τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει ο κίνδυνος να παραπέμψουν στις καλένδες. Και τα προβλήματα ήδη εμφανίζονται για τα μακεδονικά μας προϊόντα που εξάγουμε» υπογράμμισε η βουλευτής της Ν.Δ., η οποία υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε ανοιχτή κόντρα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για το θέμα των Σκοπίων. Θέση της, εξάλλου, είναι ότι θα έπρεπε να λυθεί το Σκοπιανό με διπλή ονομασία για το κρατίδιο, ενώ τη στάση της στο θέμα επικαλέστηκε η Ν.Δ. για την απόρριψή της για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Ερωτηθείσα για το πρόκριμα των ευρωεκλογών η κυρία Μπακογιάννη απάντησε: «Για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μας οδηγήσει ταχύτερα σε εθνικές εκλογές. Κι αυτό γιατί όσο πιο εκκωφαντικό είναι το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών τόσο πιο γρήγορα θα υποχρεωθεί αυτή η κυβέρνηση να φύγει, κι ο ελληνικός λαός να ανασάνει».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα