Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για τις δύο συγκεντρώσεις

Διαδηλώσεις κατά των «Πρεσπών» από τον «Ιερό Λόχο» και τους οπαδούς του ΠΑΟΚΔύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και οι αστυνομικές Aρχές της πόλης θα βρίσκονται επί ποδός. Η μία διοργανώνεται από τους συνδέσμους φιλάθλων του ΠΑΟΚ και η δεύτερη από τον «Ιερό Λόχο», με τίτλο «Makedonian Pride». 

Η συγκέντρωση των συνδέσμων του ΠΑΟΚ θα γίνει στη Νέα Παραλία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη 1 το μεσημέρι.

«Ο σκοπός της συγκέντρωσης είναι συμβολικός. Η ταυτότητα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Μακεδονίας είναι άμεσα συνδεδεμένες. Ολος ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ευπρόσδεκτος. Με τη λήξη της συγκέντρωσης, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τούμπα για να στηρίξουμε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ» αναφέρει η ανακοίνωσή τους. 

Ο «Ιερός Λόχος» καλεί σε συγκέντρωση στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, στις 5 το απόγευμα, με τις Αρχές της Θεσσαλονίκης να είναι σε ετοιμότητα, καθώς την ίδια ώρα στην Καλαμαριά διοργανώνεται αντισυγκέντρωση. 

Η ανακοίνωση του «Ιερού Λόχου» για το πρώτο «Makedonian Pride», ένα εθνικιστικό street party όπως αναφέρουν, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δηλώνει αντίθετο στην εκδήλωση του «Ιερού Λόχου».

Σε απάντησή του, ο «Ιερός Λόχος» ξεκαθαρίζει ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά. «Επειδή έχουν αρχίσει τα παπαγαλάκια και προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο σχετικά με την εκδήλωση #MAKEDONIAN_PRIDE, σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά την Κυριακή στις 17.00 και όλα βαίνουν βάσει του προγράμματος. Κρατάμε απλά κλειστά τα χαρτιά μας για να μη δώσουμε την ευκαιρία στο κράτος-παρακράτος να μας δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το απόγευμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με τον «Ιερό Λόχο», «το “Makedonian Pride” έρχεται με σκοπό να γίνει ένα εθνικιστικός θεσμός για την πόλη μας, όπου θα είναι ευπρόσδεκτοι όχι μόνο όλοι οι εθνικά σκεπτόμενοι Ελληνες, αλλά και όλες οι συλλογικότητες, ομάδες facebook, σύλλογοι, νεολαίες εθνικιστικών κομμάτων κ.λπ.».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα