Με άκρα συγκίνηση το ύστατο «χαίρε» στον Βασίλη Λυριτζή

Σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και συνάδελφοι απηύθυναν χθες στο Α΄ Νεκροταφείο το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή...

... ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 62 ετών, «νικημένος» από τον καρκίνο.

Συγκλονιστικοί ήταν οι επικήδειοι που εκφώνησαν οι φίλοι του από τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό χώρο. «Θα σε θυμόμαστε να σηκώνεις τα μανίκια σου, να κοιτάς μέσα από τα γυαλιά σου, να χαϊδεύεις το γενάκι σου, παίζοντας μέσα στα δάχτυλά σου σκέψεις, οράματα, επιχειρήματα» ανέφερε ο φίλος του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Στο Α΄ Νεκροταφείο βρέθηκαν ο φίλος και επί χρόνια επαγγελματικός συνοδοιπόρος του Δημήτρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και, μεταξύ άλλων, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Ρένα Δούρου, Κώστας Λαλιώτης, Σταμάτης Μαλέλης, Τζώνη Καλημέρης, Παύλος Τσίμας, Γιώργος Μητσικώστας, Μάριος Γεωργιάδης, Σταύρος Κοντονής, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Σαντορινιός, Τάσος Παππάς. Σημειώνεται ότι παράκληση της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο, πήγε για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο Τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματά του. Από τότε ως τους «τίτλους τέλους» εργάστηκε σε εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.