Παραίτηση για τις εμμονές με τους ΛΟΑΤΚΙ

«Τα βρόντηξε» ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα ΔικαιώματαΤις… μεταμοντέρνες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις προεκλογικές «πλάτες» του Μαξίμου στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας φανερώνει η ηχηρή και με πολλές αιχμές παραίτηση του Γεώργιου Σταυρόπουλου από την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). 

Οι φτηνοί εντυπωσιασμοί που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχουν καταγραφεί εδώ και καιρό από τη «δημοκρατία». Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε την απόφαση της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό της για τις εκλογές του Μαΐου το… Τζέισον Αντιγόνη -όπως αυτοαποκαλείται- ή κατά κόσμον Ιάσονα Δούση. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου κ. Σταυρόπουλος, στην ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή του από την ΕΕΔΑ, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, θέλοντας να αλλοιώσει τη σύνθεσή της, αλλά και να την καταστήσει δυσλειτουργική έως πλήρως αδρανή, προχωρεί μονομερώς σε μια άμετρη και άκριτη προσθήκη 5 μελών από μια μόνο Κοινότητα, εκείνη των ΛΟΑΤΚΙ, και 2 ακόμη μελών, εκτός από το ήδη υφιστάμενο μέλος, από άλλη, την Κοινότητα των Ρομά, κατά παράβαση κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων προστασίας των δικαιωμάτων που είναι ήδη μέλη της ΕΕΔΑ και διαθέτουν μόνο μια ψήφο στην Ολομέλειά της». Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταυρόπουλος σημειώνει πως «η νομοθέτηση προχώρησε χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς ποτέ, από πριν, η Κυβέρνηση να ενημερώσει, συγκεκριμένα, την ΕΕΔΑ γι’ αυτήν». 

«Τα δικαιώματα του ανθρώπου δεν ιεραρχούνται. Βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και προστατεύονται ισότιμα όταν προσβάλλονται. Η Κοινότητα των Ρομά φυσικά πρέπει να εκπροσωπείται στην ΕΕΔΑ, όπως και η Κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ» τονίζει και προσθέτει στη συνέχεια πως «η υπερβολικά μεγάλη, όμως, ευνοϊκή μεταχείρισή τους σε βάρος όλων των άλλων υπερασπιστών των δικαιωμάτων του ανθρώπου προσβάλλει τους δεύτερους, αλλά και υποβαθμίζει το κύρος της ίδιας της Εθνικής Επιτροπής».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν βλάπτει μόνο τους θεσμούς, αλλά επιχειρεί να αντιμετωπίσει θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα με όρους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα