Οι ντελιβεράδες απεργούν, φτιάξτε μακαρονάδα

Απεργία στις 11 Απριλίου έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στη διανομή φαγητού, οι γνωστοί ως ντελιβεράδες, αλλά και οι courier. Οι εργαζόμενοι έχουν ενεργοποιηθεί συνδικαλιστικά από τους τελευταίους μήνες του χειμώνα (ιδιαίτερα την περίοδο με τις έντονες βροχές και το κρύο), ζητώντας από τους πελάτες των εστιατορίων όπου εργάζονται να μην παραγγέλνουν, ώστε να μην υποχρεώνονται οι συνάδελφοί τους να βγαίνουν με τα μηχανάκια τους στους δρόμους.

Μέσα από την επικείμενη απεργία τους οι διανομείς διεκδικούν εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, ενιαία ειδικότητα με τίτλο «Οδηγός δικύκλου – Μεταφορέας» και συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι αγαπημένοι εργαζόμενοι των πολυάσχολων, όσων δεν τα πηγαίνουν καλά με τη μαγειρική ή αυτών που απλώς τους αρέσουν φαγητά, όπως τα σουβλάκια και οι πίτσες, βρήκαν έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο για να γνωστοποιήσουν μέσα από το ενημερωτικό φυλλάδιό τους (φωτό) την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησής τους. Μάλιστα, προκειμένου να μην αφήσουν παραπονεμένη την… «πελατεία», οι ντελιβεράδες αποκάλυψαν τα μυστικά της… πιο γευστικής μακαρονάδας για όσους θελήσουν -αλλά δεν θα μπορέσουν!- να παραγγείλουν την ημέρα εκείνη! Περιέλαβαν τη συνταγή για την πιο φθηνή και νόστιμη μακαρονάδα ή αλλιώς… «μακαρονάδα της απεργίας» (cacio e pepe), όπως την αναφέρουν, για την οποία χρειάζονται τα εξής υλικά: 500 γρ. σπαγγέτι, 80 γρ. βούτυρο, 50 γρ. πεκορίνο, 100 γρ. παρμεζάνα και μία κουταλιά της σούπας πιπέρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα