Με «Βασιλιά» τον Νικ Καλάθη

Ο ΠΑΟ με ηγέτη τον διεθνή γκαρντ νίκησε την Μπουντούτσνοστ 87-67 και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θα κοντραριστεί με τη Ρεάλ

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Εγραψε ιστορία ο Νικ Καλάθης. Με το τριπλ νταμπλ (11 π., 11 ριμπ., 17 ασ.) που πέτυχε έστειλε τον Παναθηναϊκό στους «8» της Ευρωλίγκας, στη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ με 87-67, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν η μία να χτυπήσει την άλλη στο transition, με συνέπεια να συμβαδίζουν σχεδόν στο σκορ στο 10′ (23-21). Το τεράστιο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν τα ριμπάουντ, εκεί όπου ο Μπιτάτζε έκανε πάρτι για την Μπουντούτσνοστ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο Καλάθης και Γκιστ βρίσκονταν με κλειστά μάτια και οι Πράσινοι πήραν διαφορά 13 πόντων στο 20′ (49-36).

Ακόμα και σε μέτρια μέρα, ο Παναθηναϊκός είχε τη σφραγίδα του καλού προπονητή. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς εκεί που έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος, η μορφή του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι Πράσινοι, με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Γκιστ, πήραν τη νίκη με 87-67 και σφράγισαν την πρόκρισή τους στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Πάντως, στην τελευταία περίοδο, όλο το γήπεδο ασχολήθηκε με τον Νικ Καλάθη και το τριπλ νταμπλ που πέτυχε, το πρώτο στην Ευρωλίγκα έπειτα από 12 χρόνια.

Παράλληλα, τον υπέρτατο τίτλο τιμής στον Παναθηναϊκό χάρισε η διοργανώτρια αρχή, αποκαλώντας τον «κορυφαία ομάδα του αιώνα», στο ειδικό αφιέρωμα που ετοίμασε για τον Νικ Καλάθη!

Ο Παναθηναϊκός «γιγάντωσε» το όνομά του την τελευταία 25ετία, κατά την οποία κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση 6 ευρωπαϊκών τίτλων. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε σχετικά με την… κληρονομιά του Παναθηναϊκού και τόνισε: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην Ιστορία επειδή έκανε τον Παναθηναϊκό να είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, μαζί με τα αδέρφια του, Θανάση και Κώστα. Θα επαναλάβω πως ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτα απ’ όλα ο Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στα άλλα ματς, στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ έκανε την ανατροπή και νίκησε την Μπασκόνια 82-78. Η Αναντολού Εφές νίκησε την Αρμάνι 101-95.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 49-36, 66-56, 87-67.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 17 (2), Λάνγκφορντ 4 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 12, Γκιστ 23 , Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ 7 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 11 (1), Μήτογλου 2.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Τζάκσον 3 (1), Κόουλ 14, Σέχοβιτς, Κλαρκ 10 (2), Μπάροβιτς 4, Σεχοβιτς, Γκόρτιτς 10 (2) , Μπιτάτζε 16 (1) , Πόκοβιτς , Μπέλ 3 (1), Νίκολιτς 7 (1), Γουίλιαμς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα