Μοναδική λύση η αυτοπροστασία στις Συκεές

Οι κάτοικοι επιστράτευσαν το viber και ζητούν την προστασία της ΕΛ.ΑΣ.

Την κατάσταση στα χέρια τους είναι αποφασισμένοι να πάρουν οι κάτοικοι των Πεύκων, στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας αλλά και την απόπειρα αρπαγής ανήλικου κοριτσιού.

Οι κάτοικοι δημιούργησαν ομάδα σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης (viber), προκειμένου να έχουν άμεση επαφή και ενημέρωση για τυχόν περιστατικά, ενώ ετοίμασαν υπόμνημα, το οποίο υπέγραψαν 1.350 άτομα, και το κατέθεσαν στους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης – Συκεών και του Τμήματος Ασφαλείας.

Οι κάτοικοι ζητούν, μεταξύ άλλων, άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης – Συκεών, με προσωπικό και καθημερινές περιπολίες της Αστυνομίας σε όλη την περιοχή των Πεύκων, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες, οπότε εντοπίζονται τα περισσότερα περιστατικά, καθώς και στα Κοιμητήρια Πεύκων. Επίσης, άμεση ενίσχυση σε 24ωρη βάση της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία στο παρελθόν λειτουργούσε ουσιαστικά και αποτρεπτικά στην περιοχή, και πεζές περιπολίες στους κεντρικούς δρόμους, καθώς είναι πολλά τα εμπορικά καταστήματα στη λεωφόρο Παπανικολάου.

«Μετά τη μεγάλη καταδίωξη τον περσινό Γενάρη στον οικισμό Ακροπόλεως Πεύκων, ομάδα κατοίκων δημιουργήσαμε ένα δίκτυο στο viber για προστασία και ενημέρωση. Ομως, με τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών, ένοπλων ληστειών και με αφορμή τα τελευταία σοβαρά περιστατικά σε σχολεία της περιοχής, oι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν ιδιαίτερα» αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Πεύκων Ιωάννης Πασιαλής.

Διαβατά: Σύγκρουση μεταναστών – αστυνομικών

Aγρια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών σημειώθηκαν χθες, έξω από το πρώην Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά. Το πρώην στρατόπεδο αποτελεί εδώ και καιρό δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, ενώ χθες, αιφνιδιαστικά, εμφανίστηκαν περίπου 700 μετανάστες και έστησαν δίπλα από τη δομή έναν άτυπο καταυλισμό.

Οι μετανάστες ζητούν να τους επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα για να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ενώ κάποιοι ήθελαν να φύγουν όλοι μαζί για Ειδομένη.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να βγει στη Συμμαχική Οδό. Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια. Οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Από τις πέτρες που πέταξαν οι πρόσφυγες έσπασε το τζάμι οχήματος τηλεοπτικού συνεργείου.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τόσο περιμετρικά της δομής φιλοξενίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, εμποδίζοντας -σε κάποιες περιπτώσεις- τους πρόσφυγες να προσεγγίσουν τον χώρο. Οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές, ενώ το βράδυ άναψαν φωτιές, στήνοντας ουσιαστικά ένα σκηνικό Ειδομένης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σημείο έφταναν μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες δομές όλης της χώρας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κάλεσμα μέσω διαδικτύου και σήμερα αναμένεται να καταφτάσουν κι άλλοι.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα