Η Κωνσταντινούπολη θα υποστεί, άραγε, την «εκδίκηση» Ερντογάν;

«Είναι μάταιο να τίθεται το ερώτημα αν ο Ερντογάν θα πάρει εκδίκηση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής» υπογράμμιζε χθες με νόημα η εφημερίδα «Tageszeitung», υπονοώντας ότι είναι βέβαιη η εκδίκησή τουΤην ώρα, πάντως, που το γερμανικό έντυπο επιχειρούσε να δώσει το στίγμα των προθέσεων του «σουλτάνου» για την επομένη των εκλογών στην Τουρκία, η συζήτηση για την ομολογουμένως περίεργη διακοπή της ροής των αποτελεσμάτων στην Κωνσταντινούπολη από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu φούντωνε. Και δικαιολογημένα, καθώς θεωρούνταν δεδομένη η ενόχληση στους κόλπους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για το γεγονός πως το άπαρτο ως την Κυριακή εκλογικό κάστρο του έπεφτε στα χέρια της αντιπολίτευσης.

Και χθες, όμως, το θρίλερ με φόντο την επανακαταμέτρηση των ψήφων των πολιτών συνεχιζόταν. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, δήλωνε ότι αυτός τελικά θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές με διαφορά έως 20.000 ψήφους από τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, αφού ολοκληρωθεί η νέα καταμέτρηση που διεξάγεται σε 18 περιφέρειες της πόλης, προσθέτοντας ότι η νέα καταμέτρηση έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 11 περιφέρειες.

«Τα αποτελέσματα δεν θα αλλάξουν. Ο χρόνος περνά και η Κωνσταντινούπολη περιμένει να εξυπηρετηθεί, επομένως θέλουμε απλώς να πιάσουμε δουλειά το ταχύτερο δυνατό. Ελπίζω πως θα υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατό» είπε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα