«Silver alert» για τους αόρατους υπουργούς!

Αποφεύγουν να πάνε (προεκλογικά) στη Βουλή για να γλιτώσουν τις δύσκολες ερωτήσειςΜε τα κιάλια ψάχνουμε πλέον τους υπουργούς και τους υφυπουργούς στη Βουλή, καθώς δεν τιμούν ιδιαιτέρως με τη παρουσία τους τον ναό της δημοκρατίας, με την αντιπολίτευση να διερωτάται πλέον ανοιχτά «πού στο καλό είναι η κυβέρνηση;». Οι υπουργοί αποφεύγουν συστηματικά πλέον να έρθουν στη Βουλή για να απαντήσουν στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, με το πρόβλημα να έχει οξυνθεί το τελευταίο δίμηνο, καθώς υπάρχουν ημέρες κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά τις οποίες δεν συζητείται καμία απολύτως ερώτηση! 

Οσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες τόσο πιο ισχνή είναι η κοινοβουλευτική παρουσία των υπουργών, οι οποίοι, όπως φαίνεται, έχουν να ασχοληθούν με πιο σημαντικά θέματα από τα προβλήματα των πολιτών. Για του λόγου το αληθές, την περασμένη Δευτέρα ούτε ένας υπουργός δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη, με αποτέλεσμα η Ολομέλεια να ανοίξει μόνο τυπικά και η συνεδρίαση να διακοπεί σε λίγα λεπτά. Το θέμα έχει καταγγελθεί πολλάκις από την αντιπολίτευση, αλλά εις μάτην.

Χθες ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, κατήγγειλε ότι ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δεν έρχεται εδώ και ενάμιση μήνα στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει για τις καταστροφές στα Χανιά. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και πριν από λίγες εβδομάδες, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να εξοργίζεται, καθώς από τις συνολικά 17 προγραμματισμένες ερωτήσεις συζητήθηκε μόνο μία. «Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, καλύτερα να καταργήσουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που είναι στα πρόθυρα να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δεν ξέρω αν έχουμε και κρεβάτι» είπε με νόημα.

Αφαντος, όμως, είναι και ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο όταν πρόκειται να αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να «προμοτάρει» κάποια ευνοϊκή ρύθμιση, βρίσκει τον δρόμο για τη Βουλή. Κατά τα λοιπά, αποφεύγει κι εκείνος να έρθει να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών στην πολυδιαφημισμένη «ώρα του πρωθυπουργού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα