Επίθεση συμμοριών με καλάσνικοφ σε λιμενικούς!

Ενοπλοι κουκουλοφόροι σταμάτησαν έρευνα για ναρκωτικά και τραυμάτισαν έναν άντρα στο άβατο των ΕξαρχείωνΤο άβατο των Εξαρχείων σε όλο του το μεγαλείο… Δεν χωρά ανθρώπινος νους όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, που μετατράπηκαν σε εμπόλεμη ζώνη. Κλιμάκιο λιμενικών έκανε έρευνα -μαζί με εισαγγελέα- για ναρκωτικά σε σπίτι που τελούσε υπό κατάληψη και ήρθε αντιμέτωπο με έναν… οργανωμένο στρατό οπλισμένων κουκουλοφόρων, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους ακόμα και καλάσνικοφ! 

Τη στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να ρίξει αλλού το φταίξιμο για το απίστευτο περιστατικό, είναι πλέον προφανές ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι εκτός ελέγχου, φυσικά προς όφελος των εμπόρων ναρκωτικών, που το τελευταίο διάστημα έχουν «εγκατασταθεί» στην περιοχή.
Ολα συνέβησαν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού. Οκτώ λιμενικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με εισαγγελέα, πήγαν στο σπίτι στα Εξάρχεια προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα σχετικά με μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Εκείνη τη στιγμή έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 κουκουλοφόροι, οι οποίοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ είχαν στην κατοχή τους ακόμα και καλάσνικοφ!

Οι λιμενικοί είχαν συλλάβει δύο γυναίκες, μια Ελληνοαυστραλέζα και μια Μαροκινή, και την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι όπου έγινε η έρευνα βρήκαν μπροστά τους την ομάδα των ένοπλων κουκουλοφόρων. Κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον εισαγγελέα, αλλά δύο άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση των κουκουλοφόρων – ένας λιμενικός μαχαιρώθηκε στον μηρό και ένας άλλος δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο.

Διέφυγε

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, μία από τις δύο γυναίκες που είχαν συλληφθεί στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα κατάφερε να διαφύγει. Οι δυο τραυματίες λιμενικοί μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. Στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα βρέθηκε 1,5 κιλό χασίς και ζυγαριά ακριβείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα των λιμενικών στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του Σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Σύρο, ο οποίος είχε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης. Ο αλλοδαπός, όταν ρωτήθηκε πού βρήκε τα ναρκωτικά, υπέδειξε τη διεύθυνση του διαμερίσματος στα Εξάρχεια. Ετσι, παρουσία εισαγγελέα, άνδρες του Λιμενικού έφτασαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

«Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» επέδειξαν, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα Εξάρχεια τη στιγμή της επίθεσης από τους κουκουλοφόρους. «Κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους, και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Εξάλλου, στην ψύχραιμη στάση των συναδέλφων τους στάθηκαν και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αναφέρει για το περιστατικό ότι ακόμα μία φορά τα στελέχη του Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέδειξαν με τις πράξεις τους τον άρτιο επαγγελματισμό τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης. «Ενα κατά τα άλλα συνηθισμένο περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης φερομένων ως εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών ουσιών λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μάχη εντός αστικού χώρου, με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις».

Κυριάκος: «Κανένας δεν αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Σάλο προκάλεσε η επίθεση των αντιεξουσιαστών σε λιμενικούς στα Εξάρχεια, με την κυβέρνηση να συγκεντρώνει ομαδικά πυρά από σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση. «Δυστυχώς, σήμερα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής» σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λιμεναρχείο Ρίου. Οπως κατήγγειλε, το μαχαίρωμα των λιμενικών αποδεικνύει όχι μόνο το άβατο των Εξαρχείων, αλλά και τις σχέσεις των «δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρόμικο κόσμο των ναρκωτικών». «Ούτε υπουργείο υπάρχει, αλλά ούτε και προστασία του πολίτη» τόνισε από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής μέσω της Εύης Χριστοφιλοπούλου. Η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος μίλησε μάλιστα για «αναρχικό στρατό» που έχει δημιουργηθεί στα Εξάρχεια, ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να «αφήσει τις ιδεοληψίες και να πράξει αυτό που πρέπει να πράξει».

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τους τραυματίες λιμενικούς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους. Αμεση αντίδραση υπήρξε και από το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι ένοπλες συμμορίες που έχουν ως ορμητήριο τα Εξάρχεια δεν απειλούν μόνο αστυνομικούς και λιμενικούς, αλλά και τους πολίτες. «Τα Εξάρχεια πρέπει να ξαναγίνουν γειτονιά. Το γκέτο πρέπει να σπάσει» ζήτησε μέσω twitter. Εντύπωση προκάλεσε και η -τουλάχιστον περίεργη- δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα, σύμφωνα με την οποία οι πρωτοφανείς εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στα Εξάρχεια αποδεικνύουν ότι… δεν υπάρχει άβατο. «Από πού αποδεικνύεται; Γιατί μερικοί λένε “ρε παιδί μου, η Παπακώστα μάς είπε ‘καθάρισε το κέντρο της Αθήνας, προχθές και τώρα δηλώνει ότι δεν υπάρχει άβατο και τα λοιπά”» είπε, για να πάει ένα βήμα παραπέρα τον συλλογισμό της, λέγοντας πως όσα συνέβησαν αποδεικνύουν ότι «επιχειρούν οι υπηρεσίες που πρέπει να επιχειρήσουν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα