Κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης! Ποιοι πούλησαν ελπίδες για άνοιγμα συνόρων;

Συνθήκες χάους προκάλεσε στα Διαβατά αλλά και στον Σταθμό Λαρίσης η διαρροή μιας ευφάνταστης πληροφορίας ότι τα σύνορα της Ειδομένης άνοιξαν……με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να ξεσηκωθούν. Οι συνθήκες υπό τις οποίες διέρρευσε η ψεύτικη «είδηση» δεν έχουν εξακριβωθεί, παρότι έγινε γνωστό ότι υπήρξαν σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον Σταθμό Λαρίσης όλα ξεκίνησαν όταν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ισχυρή αστυνομική δύναμη επιχείρησε να εμποδίσει πρόσφυγες να επιβιβαστούν στην αμαξοστοιχία 600 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και το δρομολόγιο να ματαιωθεί. Ακολούθησε η ματαίωση και του πρωινού δρομολογίου από την Αθήνα προς τη συμπρωτεύουσα και τότε μια ομάδα περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- κατέλαβε τον σταθμό.

Ξαπλωμένοι επάνω στις ράγες απαιτούσαν να έρθουν λεωφορεία προκειμένου να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα συνέχιζαν το ταξίδι τους για άλλες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους δεν δίστασαν να στήσουν αντίσκηνα στις αποβάθρες επιμένοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν μεταφερθούν στη βόρεια Ελλάδα.

Στο σημείο μετέβησαν αντιπροσωπίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που προσπαθούσαν να πείσουν το συγκεντρωμένο πλήθος ότι το άνοιγμα των συνόρων αποτελεί ανυπόστατη φήμη. Η κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού, που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεκάδες πολίτες να φτάσουν στον προορισμό τους με πούλμαν, άρχισε να διαλύεται χθες λίγο μετά τις 18.00.

Από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και προέτρεψε τους μετανάστες να επιστρέψουν στις δομές τους. Μάλιστα, αναφερόμενη στο περιστατικό κατά το οποίο πρόσφυγας έβαλε ως ασπίδα το μικρό παιδί του για να συγκρουστεί με δυνάμεις των ΜΑΤ, τόνισε ότι «δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες, επειδή κάποιοι διακινητές τούς πούλησαν ψεύτικες ελπίδες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα