Για τη σημαία του πανεπιστημίου

Ο Τύπος είναι ουσία – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον σεβασμό και την προστασία του εθνικού συμβόλου μαςΣτη στήλη της 30ής Μαρτίου 2019 δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικά με τη σκισμένη σημαία στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου. Τίτλος του άρθρου: «Αδιαφορία για τη σημαία μας». Εκεί σχολιάζονται φωτογραφίες του κτιρίου του Πανεπιστημίου, που ελήφθησαν την 29η Μαρτίου, όπου «βλέπουμε την κατασκισμένη ελληνική σημαία να διαλαλεί παντού και προς όλους ότι για τις πάσης φύσεως εξουσίες (πολιτική, πνευματική τάχα μου, οικονομική) τα εθνικά σύμβολα είναι “ντεκόρ” και η σημαία ένα αποϊεροποιημένο “πανί”, για την εικόνα και την κατάσταση του οποίου δεν νοιάζονται οι “σημαντικοί”, αλλά μόνο ο “λαουτζίκος”».

Απαντητική στο δημοσίευμα ήταν η ηλεκτρονική επιστολή που λάβαμε από τη γραμματεία του πρύτανη. Την υπογράφει ο Δημήτρης Κουτσομπόλης και αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Λιάκο, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το Πανεπιστήμιο και για τη Σημαία μας. Προς αποκατάσταση παρερμηνειών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Σημαία μας πράγματι σκίστηκε Πέμπτη βράδυ (σ.σ.: 28 Μαρτίου), ξημερώματα Παρασκευής, λόγω των ισχυρότατων θυελλωδών ανέμων (έτσι μεταδόθηκε και από φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία). Δυστυχώς, όμως, επειδή το σημείο δεν είναι προσβάσιμο με ασφάλεια, όπως ένα συνηθισμένο δώμα, δεν κατέστη δυνατή για λόγους ασφαλείας η προσέγγιση από το προσωπικό για την αντικατάστασή της την Παρασκευή. Μόλις οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την ασφαλή πρόσβαση (το Σάββατο), η Σημαία μας αντικαταστάθηκε, όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες (φωτό 1 & 2).

Ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σας. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το ΕΚΠΑ κρατά ψηλά τη Σημαία μας ως Εθνικό Πανεπιστήμιο της Χώρας, με εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που αναγνωρίζεται, και βεβαίως με τη Σημαία μας ψηλά, όπως αρμόζει».

Η απάντηση από το γραφείο του πρύτανη ήταν άμεση και γίνονται, ασφαλώς, δεκτές οι εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η σημαία μας για σχεδόν τρεις ημέρες. Μακάρι οι δημόσιοι φορείς να επεδείκνυαν σε όλες τις περιπτώσεις τόσο γρήγορα ανακλαστικά στην ενημέρωση του κοινού και την προστασία του εθνικού συμβόλου μας.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα