Αγιορείτες κατά Βελόπουλου για τα προϊόντα που τηλεπουλάει

Μοναχοί πολλών μοναστηριών έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πολιτικό ζητώντας να σταματήσει να αναφέρει ότι αυτά που διαφημίζει ως «ευλογίες» έχουν γίνει με «συνταγές» δικές τουςΠλούσια τηλεοπτική δράση έχει μέσα από εκπομπές σε μικρής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς ο Κυριάκος Βελόπουλος. Παράλληλα με τα όποια σχόλια περί γεωστρατηγικής και πολιτικής, πουλά διάφορα πράγματα, όπως βιβλία αλλά και προϊόντα. 

Μεταξύ αυτών των προϊόντων κάποια αναφέρονται ότι είναι ειδική φόρμουλα από ειδικά εργαστήρια και η οποία έγινε έπειτα από συνεργασία με Αγιορείτες μοναχούς.
«Αγιορείτικες ευλογίες. Είναι η οδοντόκρεμα που σας έλεγα, είναι το συγκλονιστικότερο προϊόν που έγινε ποτέ. Στα καλύτερα εργαστήρια, το τονίζω, με επιστασία των Αγιορειτών. Οι ίδιοι οι γέροντες του Αγίου Ορους βάζουν βότανα μέσα, τα οποία βότανα υπάρχουν μόνο στο Αγιον Ορος, γιατί από εκεί είναι τα βότανα. Ο,τι και να λέτε, το επαναλαμβάνω εδώ, αγιορείτικες ευλογίες» λέει ο κ. Βελόπουλος στο τηλεοπτικό κοινό του, κρατώντας στα χέρια του μια οδοντόκρεμα, που, όπως συμπληρώνει, είναι βιολογική και αναφέρει ποια βότανα περιέχει. Οι δύο οδοντόκρεμες και τρία βιβλία είχαν τιμή πώλησης 24 ευρώ.

Η εταιρία

Την ίδια ώρα όμως μοναχοί πολλών μοναστηριών του Αγίου Ορους από το 2013 συνεργάζονται με μια εταιρία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και η οποία διαθέτει γραφεία και εκθεσιακούς χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Πατριάρχου Ιωακείμ 2) αλλά και στην Πυλαία (Παλαιομάνδρα). Η εταιρία, σεβόμενη το έργο των μοναχών που φτιάχνουν με μεράκι εκλεκτά μοναστηριακά προϊόντα, όπως παρθένο ελαιόλαδο, κεραλοιφές, κρέμες για πάθηση, βάμματα κ.ά., βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν πολλοί από τους καταναλωτές έσπευσαν στην εταιρία παραπονούμενοι ότι προϊόντα που αγόρασαν από τηλεοπτικές εκπομπές δεν είχαν την ανάλογη ποιότητα.

Στελέχη της συγκεκριμένης εταιρίας έλεγαν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι εξηγούσαν στους καταναλωτές ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα προϊόντα και ότι τα δικά τους πωλούνται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, οι άγιοι πατέρες αναγκάστηκαν λόγω των πολλών παραπόνων να αποστείλουν επιστολή στον κ. Βελόπουλο ζητώντας του να σταματήσει να αναφέρει ότι τα προϊόντα του έχουν γίνει με «συνταγή» από το Αγιον Ορος.

Τον άδειασαν οι Ρώσοι, τον εγκαταλείπουν σωρηδόν στελέχη της Ελληνικής Λύσης

Την κατιούσα έχει πάρει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Βελόπουλος, επικεφαλής του κόμματος Ελληνική Λύση, που δέχεται απανωτά χτυπήματα σε μια ιδιαίτερα κομβική στιγμή στον δρόμο προς τις κάλπες. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, που με όχημα την τηλεοπτική παρουσία του, την ευφράδεια του λόγου του και το εθνικιστικό προφίλ του εμφανίζεται ως ο… υπέρτατος χριστιανός πατριώτης, παρά τις προσπάθειες ορισμένων να τον προωθήσουν και να τον φέρουν ακόμη και στα πρόθυρα της Βουλής, δεν βιώνει και την καλύτερη περίοδο του πολιτικού βίου του.

Καταρχάς, ενώ εμφανιζόταν ως ο απόλυτος φίλος της Ρωσίας και παρουσίαζε έως και συγκεκριμένα πρόσωπα ως συνεργάτες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και εκπροσώπους επενδυτών από τη Μόσχα, δέχθηκε πριν από λίγες μέρες ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα από τη ρωσική πρεσβεία, με ανάρτησή της στο twitter.

«Ισχυρισμοί περί πολιτικών προτιμήσεων της Μόσχας και της ανάμειξής της στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αποτελούν fake news» ανέφερε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη ανάρτηση, «φωτογραφίζοντας» τον 53χρονο δημοσιογράφο-πολιτικό και σχολιάζοντας δημοσιεύματα, κυρίως στο διαδίκτυο, που εμφάνιζαν την Ελληνική Λύση να εκπροσωπεί τα ρωσικά συμφέροντα στη χώρα μας. Οπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα μας, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα έχει συναντήσει μόνο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της ΛΑ.Ε. από εκπροσώπους εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων και ουδέποτε τον κ. Βελόπουλο.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης αρχίζουν το ένα μετά το άλλο να αποχωρούν, καταγγέλλοντας τον επικεφαλής της για αυταρχισμό και μονομερείς αποφάσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω ο υποτυπώδης εσωκομματικός διάλογος. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγες μέρες, όλα (78 συνολικά) τα μέλη μιας από τις πιο ισχυρές νομαρχιακές επιτροπές που είχε το κόμμα, αυτήν της Πέλλας, αποχώρησαν και το προηγούμενο Σάββατο, έπειτα από τρίωρη σύσκεψη, προσχώρησαν στη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ίδιο δρόμο επίκειται να πάρουν και τα μέλη από άλλες νομαρχιακές επιτροπές, όπως της Κοζάνης και της Ηλείας.

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που θέτουν όσοι παρακολουθούν τα πολιτικά -και όχι μόνο- δρώμενα του τόπου όσον αφορά τον Θεσσαλονικιό πρώην βουλευτή.

Οπως, για παράδειγμα, πώς βρίσκει τα χρήματα και επιβιώνει, πού τυπώνει τα βιβλία του και πού παρασκευάζονται τα προϊόντα που πουλάει διά τηλεοράσεως.

Από κόμμα σε κόμμα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην πολιτική πορεία του δεν διακρίθηκε από τη σταθερότητά του, μεταπηδώντας από κόμμα σε κόμμα. Ξεκίνησε με τον ΛΑΟΣ, με το ψηφοδέλτιο του οποίου είχε εκλεγεί το 2007 και το 2009 στη Β’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο, όταν είδε τα δύσκολα, εγκατέλειψε προσχηματικά το κόμμα, επειδή -όπως ειπώθηκε- ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν του είχε τηλεφωνήσει για να του συμπαρασταθεί σε πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του.

Τον Μάιο του 2012 προσχώρησε στη Ν.Δ., ύστερα από το τετ α τετ που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο οι μουρμούρες από «γαλάζια» στελέχη προς το πρόσωπό του άρχισαν από την πρώτη στιγμή. Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, η είδηση ότι τον ίδιο χρόνο η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής έστειλε τον βουλευτή τότε του ΛΑΟΣ στον εισαγγελέα Εφετών για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ύστερα από τον σχετικό έλεγχο από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα