Ανοιξαν πάλι οι ουρανοί στην Κρήτη! Διασώθηκαν 18 άνθρωποι στη Σητεία

Ερχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες έως την ΤρίτηΗ Κρήτη ξανά στο «μάτι του κυκλώνα»… Σοβαρά προβλήματα και τεράστιες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Σάββατο την Κρήτη, ενώ η στάθμη του νερού σε ορισμένες περιοχές αυξήθηκε επικίνδυνα και είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Η βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός την Κυριακή ήταν πρόσκαιρη, καθώς σήμερα αναμένονται εκ νέου βροχές και καταιγίδες στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Στη διάσωση 18 ανθρώπων, που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους από τη στάθμη του νερού η οποία αυξανόταν επικίνδυνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης το Σάββατο το πρωί, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού, στη Σητεία. Μέσα σε λίγες ώρες το σκηνικό που διαμορφώθηκε από τη βροχή προκάλεσε αγωνία, καθώς οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς. Μάλιστα, αρχικά απεγκλωβίστηκαν τέσσερα παιδιά μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά δύο ηλικιωμένοι επιχειρήθηκε επιτυχώς να απεγκλωβιστούν από την οικία τους. Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες, που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στον Μακρύ Γιαλό.

Στη Σητεία σπίτια πλημμύρισαν, καταστήματα, θερμοκήπια και καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρότατα προβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιοχές η μετακίνηση γινόταν με βάρκες! Πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία και στην Ιεράπετρα, με κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και πολλές ζημιές.

Εντονα φαινόμενα στην Αττική

Από χθες το βράδυ νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική. Τα ισχυρότερα αναμένονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στη συνέχεια στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς επίσης στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο, και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα πέσουν και δεν θα ξεπεράσουν τα 7 έως 8 μποφόρ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα