«Λιμενικοί στα Εξάρχεια; Πού πας, ρε... Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι αστυνομικοί. Απαγορεύεται από το κράτος»!

«Πέσαμε σε μπλόκο 40 οπλισμένων» λέει η εισαγγελέας που πήρε μέρος στην έφοδο

Σάλο έχουν προκαλέσει όσα πρωτοφανή συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, όταν κλιμάκιο λιμενικών έκανε έρευνα για ναρκωτικά σε σπίτι που τελούσε υπό κατάληψη και ήρθε αντιμέτωπο με έναν... οργανωμένο στρατό οπλισμένων κουκουλοφόρων, που είχαν στα χέρια τους ακόμα και καλάσνικοφ! 

Πλήρως διαφωτιστικά τού τι ακριβώς συνέβη είναι και αυτά που ανέφερε η εισαγγελέας που ήταν παρούσα στην επίθεση. Σύμφωνα με όσα είπε, η επιχείρηση του Λιμενικού μέσα στο σπίτι διήρκεσε περίπου οκτώ λεπτά.

«Μόλις βγήκαμε, φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια, ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους» σημειώνει. Μετά την επίθεση η ίδια φυγαδεύτηκε από τους λιμενικούς.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λιμενικοί είχαν ενημερώσει πριν από την επιχείρηση το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ωστόσο η απάντηση των αστυνομικών στη συνδρομή ήταν αρνητική λόγω έλλειψης ατόμων. Μάλιστα, ο επικεφαλής της ομάδας των λιμενικών παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Αμεση Δράση. Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια.

«Κράτος εν κράτει»

«Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκαν οι άνδρες του Λιμενικού. Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πού πας, ρε Καραμήτρο;

Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Πού πας, ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας. Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος». Και πρόσθεσε: «Στο Αγιο Ορος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια».

Μάλιστα, αναρωτήθηκε σχετικά με το σήμα που έστειλαν οι άνδρες του Λιμενικού: «Πού το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις κι ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Πού ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα».