Ο Λεκοτσάι εκβίαζε και τον Αραβαντινό

Ο αρχηγός της «Κόζα Νόστρα» ήξερε και τις καθημερινές κινήσεις των παιδιών του αρχιφύλακα!Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις απειλές που δεχόταν από τον φερόμενο ως αρχηγό της αποκαλούμενης «Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού» αποκαλύπτει με την κατάθεσή του στον ανακριτή ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός!

Οπως προκύπτει από όσα κατέθεσε o αρχιφύλακας της Ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού στον ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιο Νικόπουλο, οι εκβιασμοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ήταν σε ημερήσια διάταξη.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της κατάθεσής του, σύμφωνα με το οποίο, εκτός από τον έγκλειστο Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο ο Αλβανός βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι εκβίαζε προκειμένου να του αποσπάσει 2.000.000 ευρώ, εκβίαζε και τον ίδιο, επειδή πίστευε ότι προστάτευε τον επιχειρηματία κρατώντας τον στο ψυχιατρείο των φυλακών.

«Μου ζητούσε εξηγήσεις, γιατί παραμένει ο Φλώρος στο ψυχιατρείο και δεν τον διώχνω, αντιθέτως τον προστατεύω εκεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτός να τον εκβιάζει αποτελεσματικά και να πάρει τα λεφτά του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του τονίζει ότι ο Λεκοτσάι τού είχε πει: «Τα 2.000.000 ή 3.000.000 θα μου τα χρωστάς εσύ και πρόσεχε από δω και πέρα»!

Ακόμη πιο σοκαριστικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι ο Αλβανός κακοποιός ήταν σε θέση να του περιγράψει ακόμα και τα δρομολόγια που κάνουν τα παιδιά του προκειμένου να πάνε στις καθημερινές τους δραστηριότητες!

Την ίδια στιγμή, ως θύμα εμφανίζει τον εαυτό του ο ήδη προφυλακισμένος δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, υποστηρίζοντας πως και ο ίδιος εκβιαζόταν από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι. «Αν σταματούσα να του δίνω χρήματα, θα με σκότωνε αυτός ή κάποιος από την ομάδα του» αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα lawandorder.gr.

Εξι δικηγόροι

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το dikastiko.gr, στη δικογραφία για τη μαφία των φυλακών αναφέρονται και τα ονόματα έξι δικηγόρων, εκτός των δύο που προφυλακίστηκαν. Ο ανακριτής αξιολογεί βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί τον ρόλο καθενός ξεχωριστά. Ποιοι δηλαδή εξ αυτών θα κληθούν ως μάρτυρες και ποιοι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα