Κωνσταντινούπολη: Μετακόμιση-εξπρές στο νέο αεροδρόμιο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τεράστια επιχείρηση μεταφοράς του τουρκικού αερομεταφορέα από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ»……στο νέο -γιγάντιων διαστάσεων- αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που άνοιξε επίσημα τις πύλες του το περασμένο Σάββατο.

Η μεταφορά της Turkish Airlines διήρκεσε συνολικά 45 ώρες και χαρακτηρίστηκε «η μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπλοΐας», καθώς 686 φορτηγά μετέφεραν 47.000 τόνους εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα 337 αεροσκάφη της εταιρίας πέταξαν στο νέο τους «σπίτι». Η εναέρια κυκλοφορία, τόσο στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» όσο και σε εκείνο της Κωνσταντινούπολης, σταμάτησε για 12 ώρες, ενώ για την οδική μεταφορά του εξοπλισμού έκλεισαν τρεις αυτοκινητόδρομοι.

Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου κόστισε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και η πρώτη φάση της λειτουργίας του επισήμως άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, με τον πρόεδρο Ερντογάν να κόβει την κορδέλα. Ωστόσο, απεργίες και καθυστερήσεις ανέβαλλαν συνέχεια την ουσιαστική έναρξη της λειτουργίας του.

Στην παρούσα φάση, το νέο αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί περί τους 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, ενώ το 2028, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι τέσσερις φάσεις της κατασκευής του, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα διαθέτει έξι διαδρόμους, τέσσερις τερματικούς σταθμούς και θα εξυπηρετεί 200 εκατομμύρια επιβάτες, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα