Ακίνητα-φιλέτα στο σφυρί από την ΕΤΑΔ

Περίπου 150 ιδιοκτησίες, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν διαμερίσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, πρόκειται να πωλήσει άμεσα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για περίπου 50 διαμερίσματα και καταστήματα θα διενεργηθούν μέσα στον μήνα.

Οι ημερομηνίες των διαγωνισμών θα καθοριστούν σήμερα, Δευτέρα, από τη Γενική Διεύθυνση Αξιοποίησης Ακινήτων της ΕΤΑΔ.

Επιπλέον μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα e-publicrealestate οι διαγωνισμοί για την πολυετή παραχώρηση δύο Ξενία καθώς και πρόσθετων τουριστικών περιπτέρων, όπως και ενός Χώρου Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) στο «δακτυλίδι» της λεωφόρου Κηφισίας, κοντά στο Μέγαρο του ΟΤΕ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται διαγωνισμός για τη μίσθωση του πετρόκτιστου Τουριστικού Περιπτέρου Πικιώνη στους Δελφούς (κατασκευάστηκε το 1959 σε σχέδια του Πέτρου Πικιώνη).

Στο πρώτο κύμα διαγωνισμών περιλαμβάνεται πολυώροφο κτίριο με 23 διαμερίσματα δώμα και υπόγειο, με θέα στην Ακρόπολη, σε απόσταση 2 λεπτών από τον ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, που είναι μερικώς μισθωμένο.

Στο ίδιο χαρτοφυλάκιο έχουν ενταχθεί και τουλάχιστον 15 ακίνητα που γειτνιάζουν με μεγάλες τουριστικές μονάδες ανά την Ελλάδα και πιθανώς μπορούν να πωληθούν στις τελευταίες με άμεσο έσοδο για την εταιρία που ελέγχεται πλέον από το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ Α.Ε.). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ακίνητα που μπορούν να πωληθούν από 800.000 ευρώ ως 2.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα