«Ντύνονται» οικοδόμοι στις Κυκλάδες οι εφοριακοί!

Το σαφάρι της ΑΑΔΕ άρχισε από τη Μύκονο. Εβγαλε ήδη μεγάλα λαβράκια η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Μπετόν Αρμέ»Ρεπορτάζ
Γιώργος Χατζηγεωργίου

Εφαρμόζοντας νέες εξελιγμένες μεθόδους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συνεχίζει το κυνήγι της φοροδιαφυγής. Ετσι, ενώ έως σήμερα τα υπηρεσιακά στελέχη εμφανίζονταν στα νησιά τούς μήνες της τουριστικής αιχμής ως πελάτες και λουόμενοι, τώρα, μεταμφιεσμένοι σε οικοδόμους, υδραυλικούς, μπογιατζήδες και ηλεκτρολόγους, εξορμούν στη Μύκονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Μπετόν Αρμέ».

Οι ελεγκτές, με βάση συγκεκριμένες οδηγίες της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, πραγματοποιούν από τα μέσα Μαρτίου αιφνιδιαστικούς, καταδρομικού τύπου ελέγχους σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, αλλά και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων εμφανίζονται ως επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν υλικά για τη δουλειά τους. Εστω κι έτσι πάντως, η προσπάθειά τους φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, καθώς:

• Εντοπίστηκαν φορτηγά που μετέφεραν χωρίς παραστατικά χαλίκια και άλλα υλικά την ώρα που εξέρχονταν νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Μυκόνου από πλοία, τα οποία προέρχονταν από τη Λέρο.

• Μεγάλη Α.Ε. με ηλεκτρολογικά υλικά στη Μύκονο βρέθηκε με πλήθος συναλλαγών χωρίς να έχει εκδώσει τιμολόγια. Σφραγίστηκε και ήδη ελέγχεται και για προηγούμενες χρήσεις.

• Σφραγίστηκε το κατάστημα συνεταιρισμού επειδή δεν είχε εκδώσει τιμολόγια για πλήθος συναλλαγών με εργολάβους και υδραυλικούς. Για τους ίδιους λόγους σφραγίστηκαν ακόμα τρεις επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες επτά.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται όλο το 24ωρο, καθώς παρατηρείται ότι τους μήνες κατά τους οποίους υποχωρεί η τουριστική κίνηση η φοροδιαφυγή οργιάζει από επαγγελματίες, ενώ, πέραν του σφραγίσματος και των προστίμων, οι επιχειρήσεις αυτές υπόκεινται κατά προτεραιότητα σε τακτικό έλεγχο.
Την ίδια στιγμή, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη:

• 72.000 επί τόπου έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων,

• 77.000 έλεγχοι για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και ειδικότερα στα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, δηλαδή τα ενεργειακά προϊόντα, τα αλκοολούχα και τα καπνικά. Εμφαση θα δοθεί στον έλεγχο παραποιημένων προϊόντων, ώστε να περιοριστεί το παραεμπόριο και η διαφυγή δημοσίων εσόδων, και

• επιπλέον 25.000 έλεγχοι από τις ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα με στόχο τη βεβαίωση εσόδων ύψους 2,6 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα