Πρόταση-σοκ από τον «γαλάζιο» Καιρίδη

«Δεν θα είχαμε πρόβλημα με το ”Ρεπούμπλικα Μακεντόνια” αμετάφραστο»Με μια δήλωση-σοκ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης φτάνει στο σημείο να παραχωρεί σκέτο το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς! Και όλα αυτά στο όνομα της διαφωνίας του με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και την παραχώρηση μακεδονικής ταυτότητας! Συγκεκριμένα, ο κ. Καιρίδης, στο τηλεοπτικό κανάλι Αction24 (στο οποίο τα τελευταία χρόνια είναι σχολιαστής) σημείωσε χαρακτηριστικά: «Και ερωτώ: Γιατί δεν κάνουμε αυτό που έκαναν οι Βούλγαροι; Δεν θα είχαμε πρόβλημα ενδεχομένως με το ”Ρεπούμπλικα Μακεντόνια” αμετάφραστο. Θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το όνομα του κράτους αμετάφραστο – ”Ρεπούμπλικα Μακεντόνια”»!

Προφανώς, ο κ. Καιρίδης έχει ξεχάσει ότι πια δεν είναι μόνο τηλεσχολιαστής, ούτε απλά ακαδημαϊκός για να κάνει θεωρητικές διαλέξεις στο αμφιθέατρο, αλλά υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Εκτός κι αν η παραπάνω άποψη για το Σκοπιανό συνάδει με τις αντιλήψεις του και για το Κυπριακό και για λύσεις τύπου «Ανάν», στο όνομα του ότι οποιαδήποτε λύση είναι προτιμότερη από τη «μη λύση». Η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ «να βγει κι από πάνω» για τις Πρέσπες και να τη χρησιμοποιήσει ως «πλυντήριο» του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, επικρίνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κοροϊδεύει όλη την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη μία τη χαρακτηρίζει δήθεν εθνικά επιζήμια και, την ίδια ώρα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Καιρίδης ζητά η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως ”Μακεδονία” σκέτο».

«Πόσα ψέματα, πόση υποκρισία και πόση πατριδοκαπηλία έχει πουλήσει ο κ. Μητσοτάκης για να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικισμού; Επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης και βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού. Η υποκρισία και το ψέμα, όμως, έχουν κοντά ποδάρια» αναφέρει η Κουμουνδούρου. Από τη Ν.Δ., πάντως, έχουν αποφύγει να απαντήσουν στην επίθεση που δέχτηκαν για τη δήλωση του κ. Καιρίδη, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για παραποίηση και διαστρέβλωση της επίμαχής δήλωσής του, τονίζοντας ότι η Συμφωνία των Πεσπών είναι εθνικά επιζήμια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα