F-35 ή εδαφικός ακρωτηριασμός

Γιατί η ραγδαία μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών είναι μονόδρομοςΑπό τον
Ραφαήλ Καλυβιώτη*

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παγώσουν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-35 στην Τουρκία, επειδή είναι πιο πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν κατά της Ελλάδας απ’ ό,τι εναντίον τρομοκρατών» είχε δηλώσει το 2018 ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπραντ Σέρμαν στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Γενικότερα, επέκεινα της αποφάσεως της Τουρκίας να προμηθευτεί το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία, οι ΗΠΑ πάγωσαν την παραγγελία εκ μέρους της Αγκυρας των F-35. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, εξέδωσε επί της ουσίας τελεσίγραφο προς την Τουρκία να εξέλθει της συμφωνίας με τη Μόσχα. Με λίγα λόγια: ΝΑΤΟ ή S-400. Φυσικά, κατά την πάγια τακτική της Τουρκίας, η οποία εκμεταλλεύεται μέχρις εσχάτων τη γεωστρατηγική θέση της, υπήρξε ανταπάντηση, με την οποία καθιστά σαφές στις ΗΠΑ ότι η Αγκυρα είναι η μόνη χώρα που έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες.

Ο καθηγητής Efraim Inbar, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Ιερουσαλήμ, θεωρεί ότι η παράδοση των F-35 θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες του τουρκικού στρατού, ενώ θα προκαλέσει αναταραχή στην περιοχή. Ο Ερντογάν μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την αναβαθμισμένη αεροπορία για να εδραιωθεί ως ο καταλύτης των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, για να αμφισβητήσει την αεροπορική υπεροχή του Ισραήλ ή ακόμα και για να επιτεθεί στο Ισραήλ. Συνεχίζει δε την ανάλυσή του υπογραμμίζοντας πως τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τακτικά τον ελληνικό εναέριο χώρο, προβάλλοντας τη βούληση της Τουρκίας για αναθεώρηση στα διεθνή σύνορα. Εκφοβίζουν την Κύπρο (το ένα τρίτο της οποίας κατέχεται από την Τουρκία), στέλνοντας το ναυτικό για να παρέμβει στις έρευνες φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Και καταλήγει ρητά και κατηγορηματικά: Η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία πρέπει να σταματήσει.

Η άποψη αυτή του καθηγητή συμβαδίζει με τη γενικότερη αντίληψη του Ισραήλ, που έχει δοκιμάσει τρόπους να υπερνικήσει το προηγμένο ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, συμμετέχοντας σε αρκετές κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία πάνω από το νησί της Κρήτης, όπου ένα τέτοιο σύστημα φαίνεται αν είναι εγκατεστημένο.

Ολα αυτά καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι η βουλησιαρχία της αναθεωρητικής ερντογανικής Τουρκίας καθιστά τις αποφάσεις της Ελλάδας για την άμυνά της κρίσιμες. Εάν η Ελλάδα δεν αποφασίσει άμεσα την αναβάθμιση του εξοπλισμού της με τρόπο απόλυτα επαρκή, τότε η αποτρεπτική ισχύς της θα καταρρεύσει και, ως συνέπεια τούτου, θα χάσει εδάφη. Ευτυχώς, οι πληροφορίες που έρχονται σε δημοσιογραφικά μέσα αναφέρουν πως η αναβάθμιση των F-16 από μόνη της δεν επαρκεί και εξετάζονται οι λύσεις εκείνες που δύνανται να υπάρξουν για να «αναχαιτιστεί» η συντριπτική τουρκική υπεροπλία σε περίπτωση παραδόσεως των F-35. Μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια που εξετάζονται είναι και η απόκτηση από τις ΗΠΑ F-35.

Η αλήθεια είναι αρκετά απλή: Η χώρα μας, με ένα δεινό δημογραφικό πρόβλημα, μια δημογραφική βόμβα η οποία επιτείνεται λόγω της αθρόας μετανάστευσης νέων στο εξωτερικό εν συνδυασμώ με την ταυτόχρονη εισβολή λαθρομεταναστών, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η οικονομική κρίση και το δημογραφικό, που αποτρέπει την οικονομική ανάκαμψη, εμποδίζουν την Ελλάδα να προβεί σε αγορά των εξοπλιστικών εκείνων που είναι αναγκαία για την επιβίωσή μας ως έθνος.

Πρόκειται περί ενός φαύλου κύκλου, ενός γόρδιου δεσμού. Ο γόρδιος δεσμός, όμως, πρέπει να κοπεί. Δεν είναι δυνατόν η Ολλανδία να έχει 17.000.000 κατοίκους με έκταση το ένα τρίτο της χώρας μας. Η ραγδαία μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών είναι μονόδρομος. Μόνο έτσι θα αυξηθεί το ΑΕΠ, ούτως ώστε να αυξηθούν δι’ αυτού του τρόπου και τα φορολογικά έσοδα. Μόνο έτσι, αυξάνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού, θα αυξηθούν οι γεννήσεις. Και μόνο έτσι τα έσοδα του κράτους θα είναι επαρκή για να αγοράσει η χώρα εξοπλιστικά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή η χώρα να αγοράσει τα F-35. Θα είναι μια κίνηση που θα μας θεμελιώσει ως στυλοβάτη του ΝΑΤΟ, ως στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ και, άρα, ως έναν ουσιαστικό σταθεροποιητικό παράγοντα της ΝΑ Μεσογείου. Στους Αμερικανούς έχει ήδη ωριμάσει η ιδέα. Εμείς θα επιβιώσουμε ή θα χάσουμε εδάφη;

*Πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών (diesy.gr) – [email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα