Ο ζογκλέρ Ινσούα και η σφραγίδα Μανόλο

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έδειξαν χαρακτήρα για ένα ημίχρονο και πήραν δίκαια το τρίποντο

Σχολιάζει
Ο Γιώργος Σηφάκης

Η αγωνιστική που τελειώνει σήμερα είναι η τελευταία σε τρεις δόσεις. Από την ερχόμενη όλα τα ματς θα είναι την ίδια ώρα, αφού στην ουρά γίνεται χαμός. Μακάρι να μη δούμε περίεργα πράγματα και μακάρι, το κυριότερο, να ισχύσει η αναδιοργάνωση, μπας και επιτέλους μπει τάξη σε αυτό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τη μάχη στην ουρά θα τα πούμε και την ερχόμενη Κυριακή.

Στην Ξάνθη η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα ως ομάδα και κατάφερε να πετύχει την πρώτη της ανατροπή στη φετινή Σούπερ λίγκα φεύγοντας νικήτρια από τα Πηγάδια. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν κυρίαρχη (κυρίως στην επανάληψη) και ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 του πρώτου ημιχρόνου που την αδικούσε, φτάνοντας σε άνετη επικράτηση με 1-3. Καθοριστικές ήταν οι κινήσεις του Χιμένεθ με τον Λιβάια και τον Μπογέ. Αλλαγές που έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ΑΕΚ να πετύχει την ανατροπή. Oπως τεράστια ώθηση έδωσε για ακόμα ένα ματς η άνοδος στην απόδοση του Μάνταλου στο β’ μέρος. Η Ενωση πέτυχε τέταρτη σερί νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο συνεχίζοντας στον σωστό δρόμο. Εναν δρόμο που πρέπει να πάει ως το τέλος, αν θέλει να μη μείνει χωρίς τίτλο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θύμισε στο ΟΑΚΑ την ομάδα του πρώτου γύρου! Καθάρισε το παιχνίδι παρουσιάζοντας και πάλι στο χορτάρι τα συστατικά εκείνα που τον οδήγησαν στο καταπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν, εξαιτίας του οποίου ο πήχης των απαιτήσεων είχε ανέβει πολύ και θα ήταν ίσως ακόμα ψηλότερος αν δεν τον… σκότωνε αυτό το -9 από τις αφαιρέσεις βαθμών.

Οι Πράσινοι ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και μόνο η γραμμή της άμυνάς τους είχε θετική παρουσία. Στην επανάληψη όμως το ασχημόπαπο έγινε κύκνος και η μεταμόρφωση της ομάδας του Δώνη ήταν εντυπωσιακή. Εβαλε δύο υπέροχα γκολ μέσα από σεμινάριο συνεργασιών. Στο πρώτο ο Μακέντα δίδαξε πως πρέπει να γυρίζει η μπάλα παράλληλα μέσα στην περιοχή, δίνοντας στον Δώνη το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Ο Ιταλός έφτασε τις 4 ασίστ και επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά πόσο καλά μπορεί να παίξει περιφερειακά της περιοχής και όχι σαν εννιάρι, αφού δεν έχει το γκολ.

Στο 2-0 ο Αλτμαν έδωσε καταπληκτική ασίστ στον Ινσούα και ο Αργεντινός πέτυχε γκολ – ποίημα. Ο Ινσούα με ένα χάδι στην μπάλα έδωσε τα φάλτσα που έπρεπε και «κρέμασε» τον πολύ καλό γκολκίπερ του Αρη. Κορυφαίος όλων ανασταλτικά ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ματσάρα βοηθώντας και στην επίθεση.

Το πρόσημο λοιπόν μόνο θετικό είναι για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και τη μη είσοδο στην πεντάδα να μη σβήνει την ποινή της UEFA, αλλά γι’ αυτό δεν φταίει η ομάδα. Ευθύνη έχει για το -6 ο Αλαφούζος και για το -3 οι χουλιγκάνοι.

Ο Αρης στο πρώτο ημίχρονο ήταν… υποφερτός και θα μπορούσε να προηγηθεί αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι από το σουτ του Μαρτίνες. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είχε το πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών. Χωρίς νεύρο, χωρίς ψυχή, με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και με ένα παιχνίδι που κατάφεραν οι παίκτες του να… ξενερώσουν τον κόσμο που το έβλεπε από την τηλεόραση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πετύχει τον στόχο της και πλέον πρέπει να βάλει βάσεις ώστε να δημιουργήσει ομάδα που θα κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη και δεν θα έχει μία απλή παρουσία…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα