Καταδίκη με αναστολή σε καθαρίστρια

Πλαστογράφησε την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού για να ταΐσει 10 παιδιά!Ποινή φυλάκισης τριών ετών αλλά με αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πολύτεκνη καθαρίστρια που πλαστογράφησε την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού, προκειμένου να συμμετάσχει στην προκήρυξη για τη θέση στο βοηθητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, στο οποίο εργάζεται από το 2003.

Στην απολογία της η πολύτεκνη μητέρα παραδέχτηκε την κατηγορία της πλαστογραφίας, με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, αλλά σημείωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της.

Το αδίκημα έγινε το 2013, όταν η γυναίκα ήταν έγκυος στο ενδέκατο μωρό. Η ίδια τόνισε ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν τα 10 -τότε- ανήλικα να έχουν τα στοιχειώδη και πως οι απολαβές του συζύγου της από την εργασία του δεν επαρκούσαν. Ο εισαγγελέας έκρινε ένοχη την πρωτόδικα καταδικασθείσα σε φυλάκιση οκτώ ετών για ζημιά που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, αλλά αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως ο πρότερος έντιμος βίος, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξε παρόμοιο θέμα με μια άλλη καθαρίστρια από τον Βόλο, την 53χρονη Δήμητρα Τσιαντάκη, η οποία μάλιστα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ετών, επειδή προσκόμισε πλαστό απολυτήριο δημοτικού ώστε να διοριστεί στο Δημόσιο. Μάλιστα, είχε φυλακιστεί για ένα διάστημα στις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, από όπου αποφυλακίστηκε μετά τον ντόρο που προκλήθηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα