Συνάντηση Μέι με Μακρόν – Μέρκελ για νέα παράταση

Με προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου την Τετάρτη αναμένεται να διεξαχθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το Brexit……αναχωρεί σήμερα από το Λονδίνο η Τερέζα Μέι, η οποία ενδιάμεσα θα κάνει στάσεις σε Βερολίνο και σε Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί τόσο με την Ανγκελα Μέρκελ όσο και με τον Εμανουέλ Μακρόν. Στόχος της Βρετανίδας πρωθυπουργού;

Δεν είναι άλλος από το να προσπαθήσει την ύστατη ώρα να γίνει αποδεκτό το αίτημά της για νέα παράταση του Brexit, ωστόσο για να το πετύχει γνωρίζει καλά πως οφείλει να παρουσιάσει ένα απολύτως σαφές σχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας.

Στο πρόσωπο της Γερμανίδας καγκελαρίου, κατά τον «Guardian», η Μέι βλέπει μία πολιτική σύμμαχο, υπό όρους βεβαίως, η οποία μοιάζει να συμφωνεί στη λύση να δοθεί μια μικρής διάρκειας παράταση στους Βρετανούς. Κι αυτό την ώρα που στον αντίποδα ο Μακρόν εμφανίζεται ως… νέος Σαρλ ντε Γκολ.

Οπως ο στρατηγός το 1963 έλεγε «όχι» στο αίτημα του συντηρητικού πρωθυπουργού Χάρολντ Μακμίλαν να ενταχθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στην τότε ΕΟΚ των έξι, έτσι και τώρα ο Γάλλος πρόεδρος δεν δείχνει πρόθυμος να συναινέσει στη διαιώνιση του Brexit.

Πάντως χθες το Λονδίνο όρισε την 23η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να έχουν ευόδωθεί οι διαβουλέυσεις για το Brexit ώστε να μη χρειαστεί τελικά να στηθούν κάλπες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα