Πάνε στη Βουλή την υπόθεση Ξεπαπαδέα!

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ζητούν (ορθά) να αποπεμφθεί, όμως η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούειΔιαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα, με την αντιπολίτευση να ζητά μετ’ επιτάσεως εξηγήσεις από την κυβέρνηση, φέρνοντας μάλιστα το θέμα στη Βουλή, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να απορρίπτει τις αιτιάσεις κατά της νυν γενικής γραμματέως κατά της Διαφθοράς, που -σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα– εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος του Αρτέμη Αρτεμίου. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου Γιάννη Μαστρογεωργίου, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα». «Ενα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η γενική γραμματέας κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου – Πετσίτη – Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε» τονίζει, ρωτώντας γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ακόμα η κυρία Ξεπαπαδέα.

«Ηθικό ζήτημα»

Την ίδια ώρα, ο Χάρης Θεοχάρης κάνει λόγο για «ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα», καθώς, όπως υποστηρίζει στην ερώτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν είναι συμβατό η κυρία Ξεπαπαδέα από τη μια να διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς στο υπουργείο και από την άλλη να είναι πληρεξούσια δικηγόρος εταιρίας η οποία κινείται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

«Προτίθεστε να ζητήσετε την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς;» ρωτά ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Οσο για το Κίνημα Αλλαγής, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με επίκαιρη ερώτησή του κάνει λόγο για αποδεδειγμένη διαπλοκή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ και εκείνος διερωτάται για ποιον λόγο δεν έχει ζητηθεί ακόμη η παραίτηση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα. Ο βουλευτής αναφέρει ότι η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο υπουργείο Δικαιοσύνης «διαπλέκονταν απολύτως» με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της. Απαντώντας, το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για «δήθεν σκάνδαλα», που εκθέτουν τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΚΙΝ.ΑΛ., εφόσον «συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γενική Γραμματεία».

Μιλά μάλιστα για κίνηση αντιπερισπασμού, αναφέροντας πως ορισμένοι βρίσκονται «σε διαρκή πανικό», διότι γνωρίζουν ότι έχουν «σκελετούς» στις ντουλάπες και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα