Με απεργίες απαντά η ΟΛΜΕ, που δεν κλήθηκε ποτέ για διάλογο

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο περιεχόμενο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση για το λύκειο……αλλά και στην τακτική του Κώστα Γαβρόγλου να επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες που του αναλογούν στο ότι ο ίδιος ουδέποτε επιδίωξε να υπάρξει ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ανακοίνωσε την πραγματοποίηση προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 12 Απριλίου. Παράλληλα με την απεργία οι καθηγητές στη μέση εκπαίδευση θα πραγματοποιήσουν και κινητοποίηση με συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζονται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην γ’ λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων, και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου. Μάλιστα, η ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει απορριφθεί από το 90% των τοπικών ΕΛΜΕ.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου επέστρεψε στον υπουργό Παιδείας όλες τις αιτιάσεις ότι οι εκπαιδευτικοί ουδέποτε συμμετείχαν στο προσκλητήριο διαλόγου με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Νικηφόρο Κωνσταντίνου, δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα