Οριστικά αναδιάρθρωση

Επειτα από συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη η Σούπερ Λιγκ από τη νέα περίοδο θα απαρτίζεται από 14 ομάδες και η Σούπερ Λιγκ 2 από 12

Από τον
Χάρη Δάντση

Λευκός καπνός! Στη συνάντηση που είχε χθες ο Γιώργος Βασιλειάδης με τους εκπροσώπους των Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, παρουσία του Βαγγέλη Γραμμένου, επήλθε οριστική συμφωνία να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν έκανε βήμα πίσω, αλλά ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που η μείωση των ομάδων της Superleague δεν εφαρμοζόταν από τη νέα αγωνιστική περίοδο οι επτά ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας που έχουν συμβόλαιο με το κρατικό κανάλι θα έμεναν άστεγες στο τέλος της φετινής σεζόν. Έτσι, έδωσαν τα χέρια και το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τη Σούπερ Λιγκ θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία, που από του χρόνου θα απαρτίζεται από 14 ομάδες.

Η νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2 θα έχει συνολικά 12 ομάδες και συγκεκριμένα τις τρεις που θα υποβιβαστούν φέτος από τη Σούπερ Λιγκ, τον ηττημένο από το μπαράζ και τους οκτώ που θα τερματίσουν από τις θέσεις 3 έως 10 της φετινής Φούτμπολ Λιγκ. Όσον αφορά τη Φούτμπολ Λιγκ της επόμενης περιόδου, θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία στην οποία θα συμμετέχουν 14 ομάδες: Οι 2 ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στην 11η και την 12η θέση της Φούτμπολ Λιγκ, οι οκτώ ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση από κάθε όμιλο στη Γ’ Εθνική και οι τέσσερις νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ (θα πάρουν μέρος οι οκτώ δεύτεροι).

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον εκπρόσωπο της Σούπερ Λιγκ, Χρήστο Δάρα και τον Λεωνίδα Λεουτσάκο της Φούτμπολ Λιγκ είπε: «Ειπώθηκαν πολλά, γράφτηκαν πολλά, αλλά η πολιτεία δεν άλλαξε ποτέ στάση. Οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εχω την αίσθηση πως η τροπολογία μπορεί να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Δάρας τόνισε: «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο και το εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στη Σούπερ Λιγκ αλλά η ΕΡΤ ήταν κάθετη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα».

Τέλος ο Βαγγέλης Γραμμένος υποστήριξε: «Η εισήγηση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ θα είναι 14 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ από την επόμενη χρονιά με το συμβόλαιο της ΕΡΤ». Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναμένονται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στα πρωταθλήματα που θα ισχύουν από την επόμενη σεζόν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα