Ο Γαβρόγλου, αφού δημιούργησε ένα τερατούργημα, αποσύρεται από την πολιτική. Στο καλό…

Την αποχώρησή του από την ενεργή πολιτική σκηνή ανακοίνωσε χθες μέσω ραδιοφώνου ο υπουργός ΠαιδείαςΟ Κώστας Γαβρόγλου (φωτό), όπως είπε στο ράδιο 24/7, δεν θα κατέλθει πάλι υποψήφιος. Το 2015 είχε ενταχθεί στην έκτη και τελευταία εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαχρονικά η υπουργική καρέκλα της Παιδείας αποδεικνύεται ενίοτε «ηλεκτρική». Πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, όπως ο Γεράσιμος Αρσένης το 2000, η Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 και η Αννα Διαμαντοπούλου το 2012, δεν κατόρθωσαν να επανεκλεγούν βουλευτές. Ο Αρσένης υπέστη πολιτική ήττα λόγω της -τότε- μεταρρύθμισης του εξεταστικού.

Η Γιαννάκου πλήρωσε την υπεράσπιση του βιβλίου της Ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση, ενώ η Διαμαντοπούλου εισέπραξε την απόρριψη του εκλογικού σώματος καθώς έμεινε στην Ιστορία ως η υπουργός της «φωτοτυπίας», αφού μόνο επί υπουργίας της υπήρξε το αρνητικό «επίτευγμα» να μην τυπωθούν εγκαίρως τα σχολικά βιβλία.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ποτέ δεν καλλιέργησε προφίλ «επαγγελματία» της πολιτικής, ενώ προβιβάστηκε στον υπουργικό θώκο εξαιτίας της αποπομπής Φίλη, μετά την κρίση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα Θρησκευτικά. «Κακές» γλώσσες μέσα στην Κουμουνδούρου, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στους διαδρόμους του υπουργείου Παιδείας λένε ότι ο Γαβρόγλου ίσως καταλάμβανε μια ιδιαίτερα πολύτιμη για άλλα πρόσωπα θέση στο Επικρατείας, ενώ και τα αποτελέσματα δημοφιλίας σε σφυγμομετρήσεις και δημοσκοπήσεις δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά ώστε να δικαιολογήσουν την κάθοδό του στις εκλογές με σταυροδοσία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα