Brexit: Πρόταση Τουσκ για να ξεπεραστεί η κρίση στη Βρετανία

Χωρίς δηλώσεις στον Τύπο ολοκληρώθηκε χθες στο Βερολίνο και έπειτα από μιάμιση ώρα η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με την Τερέζα Μέι……εν όψει της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής των «27» της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit, ενώ ακολούθως, προτού πετάξει για τις Βρυξέλλες, ήταν προγραμματισμένο να κάνει μία στάση και στο Παρίσι, για να συναντήσει τον Εμανουέλ Μακρόν.

Είναι σαφές πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας άτακτης εξόδου της χώρας της από την Ε.Ε. – και ίσως ακριβώς επάνω σε αυτή την αγωνία της, την οποία όμως μοιράζονται και οι Ευρωπαίοι, να οφείλεται το μικρό απρόοπτο που συνέβη κατά την άφιξή της στην Καγκελαρία.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Μέι έφτασε λίγα λεπτά νωρίτερα, με αποτέλεσμα η Μέρκελ να μην έχει προλάβει να βγει στην είσοδο για να την υποδεχτεί, όπως συνηθίζεται. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε τελικά βιαστική και αγκάλιασε θερμά την προσκεκλημένη της, λέγοντάς της -στα αγγλικά- ότι χαίρεται που τη βλέπει!

Η προσοχή όλων σήμερα στρέφεται βέβαια στις εργασίες της Συνόδου. Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αρνηθεί να δώσουν στο Λονδίνο διορία έως τις 30 Ιουνίου, ελέω ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ετοιμάζεται, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο, να προτείνει μια «ευέλικτη» αναβολή διάρκειας το πολύ ενός έτους μεν, αλλά με αυστηρούς όρους. Στόχος; Να δοθεί χρόνος στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεπεράσει την πολιτική κρίση που έχει παραλύσει τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα