Ασυνείδητοι οι συνοδοί της Φωτίου!

Πρόκληση! Πάρκαραν σε δρόμο για τυφλούς, ενώ η υπουργός συζητούσε την κατασκευή πάρκου για ΑμεΑ στον Δήμο ΘεσσαλονίκηςΚι όμως συνέβη και αυτό! Την ώρα που η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου βρισκόταν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συζητούσε με τον Γιάννη Μπουτάρη για τη δημιουργία ενός πάρκου για ΑμεΑ που θα είναι πρότυπο για όλα τα Βαλκάνια, οι συνοδοί της πάρκαραν δύο μεγάλα οχήματα τύπου ΒΑΝ, που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους, πάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών που βρίσκεται στο πλακόστρωτο μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η εικόνα των σταθμευμένων οχημάτων προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσίευσε στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Τελίδης, ενώ οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων, η κυρία Φωτίου προχώρησε σε δήλωση με την οποία «αδειάζει» τους συνεργάτες της. «Με λύπη μου διαπιστώνω από δημοσιεύματα ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη οχήματα κοινωνικών υπηρεσιών ήταν παρκαρισμένα πάνω σε οδηγό όδευσης τυφλών στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός. Θέλω, όμως, να διευκρινίσω, για να αποφευχθούν ενδεχόμενες παρεξηγήσεις, πως δεν πρόκειται για οχήματα που χρησιμοποίησα για τις μετακινήσεις μου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά με όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου, ρίχνοντας την ευθύνη στους ανθρώπους που τη συνόδευαν!

Το πάρκο για ΑμεΑ, όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Τούμπας και συγκεκριμένα στο οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Τα επόμενα 24ωρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα υποβάλει αίτημα προς το υπουργείο για την παραχώρηση του χώρου, έκτασης δύο στρεμμάτων, ώστε να μετατραπεί σε πάρκο ΑμεΑ με βάση τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα