ΣΥΡΙΖΑ: Κουντουρά και Δανέλλης για Ευρωβουλή

«Εξαργύρωσαν» και οι δύο τη στήριξή τους στην κυβέρνηση με μια θέση στη λίσταΔώδεκα νέες υποψηφιότητες -χωρίς το μεγάλο όνομα- ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιό του, μεταξύ αυτών της Ελενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη, που φαίνεται ότι «εξαργύρωσαν» τη στήριξη που προσέφεραν στην κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που διεξήχθη υπό συνθήκες ακραίας… μυστικότητας, κάτι που υποδηλώνει αφενός τη δυστοκία του Αλέξη Τσίπρα να βρει στιβαρές υποψηφιότητες, αφετέρου τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του κόμματος για επιλογές προσώπων από τον ερειπιώνα της Κεντροαριστεράς. 

Με αυτή τη λογική συμπεριλήφθηκαν δύο μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ., η σκηνοθέτις – θεατρολόγος Τζένη Αρσένη και ο εκπαιδευτικός και γραμματέας του μικρού κόμματος Στέργιος Καλπάκης. Από τη νέα φουρνιά υποψηφίων δεν θα μπορούσε να λείπει εκπρόσωπος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που αναδεικνύεται σε προνομιακή κοινωνική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τη Στέλλα Μπελιά, εκπαιδευτικό και πρόεδρο της ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος. Η κυρία Μπελιά μεγαλώνει τα δίδυμα αγοράκια της μαζί με την Ιταλίδα σύντροφό της και εκπροσωπεί τα περίπου 70 ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά στην Ελλάδα. Υποψήφια θα είναι επίσης η Ιταλίδα «θαυμάστρια» του Αλέξη Τσίπρα, Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, μέλος παλαιότερα του Κομμουνιστικού Κόμματος όταν ηγούνταν ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ και ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας «Il Manifesto».

Ανοίγματα

Υποψήφιοι θα είναι ακόμα ο ιστορικός του Ποντιακού και του Μικρασιατικού  Ελληνισμού Βλάσης Αγτζίδης, ο Σωτήρης Βαλντέν, πανεπιστημιακός, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Κίνησης «Γέφυρα», ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής Ακτιβιστικής Κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Πάνος Λάμπρου, δημοσιογράφος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Τζαμπάζη, μέλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, και ο Βλάσης Τσιόγκας, αγρότης – συνδικαλιστής. Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα η προοδευτική συμμαχία θα πάρει σάρκα και οστά με την οργάνωση επιτροπών στήριξης σε κάθε γωνιά της χώρας.

«Οι αριστεροί και οι προοδευτικοί πολίτες στο Γαλάτσι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ενα μήνυμα συμμετοχής, αποφασιστικότητας, νίκης» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ευρεία προοδευτική συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κινητοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και της Νεολαίας, των στελεχών και των βουλευτών μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα