Πώς ο πρώην δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου χρέωσε τους πολίτες 90.000.000 €

Με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν οι δημότες του Σαρωνικού...

...εξαιτίας της αυθαίρετης αλλά και ύποπτης άρνησης το 2002 του πρώην δημάρχου Καλυβίων και νυν αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου (φωτό) στην παραχώρηση των παραλιών που ανήκουν στα διοικητικά του όρια, τα οποία αποτελούσαν μέρος έκτασης την οποία καθ' όλα νόμιμα θα εκμεταλλευόταν ο ξενοδοχειακός όμιλος Grand Resort. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μακρά δικαστική διαμάχη.

Σήμερα, ο όμιλος έχει κερδίσει όλες τις δίκες με το Δημόσιο, στο οποίο επιδικάστηκε μέσω της διαδικασίας της διαιτησίας ποσό που αγγίζει συνολικά τα 90.000.000 ευρώ! Μάλιστα, το υπέρογκο αυτό ποσό είναι πολύ πιθανό να μετακυλίσει στους δημότες Σαρωνικού, καθώς το διεκδικεί πλέον το Ελληνικό Δημόσιο από τον δήμο.

Σύμφωνα με αποσπάσματα από τις σχετικές δικογραφίες, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αλήθεια» της Περιφέρειας Αττικής, «ο ΕΟΤ έχει μεταξύ άλλων, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, εδαφική έκταση που βρίσκεται στο Λαγονήσι Αττικής, ανήκουσα στα διοικητικά όρια του τέως Δήμου Καλυβίων - Θορικού, έκταση την οποία εκμίσθωσε προς την αναδειχθείσα μετά τη διεξαγωγή δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, πλειοδότρια εταιρεία Αττικός Ηλιος (....) Παρότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου, η πραγματική παράδοση της μισθωμένης έκτασης στην εταιρεία δεν κατέστη δυνατή, λόγω της παράνομης, αυθαίρετης και άνευ παντός δικαιώματος και χωρίς τη θέληση του ΕΟΤ και της υπηρεσίας κατάληψής της από τον τέως Δήμο Καλυβίων». Με υπαιτιότητα του πρώην δημάρχου Πέτρου Φιλίππου, ο Δήμος Σαρωνικού αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να βρεθεί χρεωμένος με το ποσό των 90.000.000 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή του στα τέλη Μαρτίου ο δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης είχε αναφέρει: «Ο κ. Φιλίππου να μην έχει καμία αμφιβολία ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε να κερδίσει δικαστικά την υπόθεση και να μην επιβαρυνθούν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι συμπολίτες μας». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Φιλίππου διεκδικεί τη δημαρχία του Δήμου Σαρωνικού.