Η εκπρόσωπος των ΜΚΟ του Σόρος μπαίνει στη Βουλή

Η Λυμπεράκη θα πάρει τη θέση του Αμυρά, που άφησε την έδραEνα πρόσωπο με στενές διασυνδέσεις με το σύστημα του Τζορτζ Σόρος, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Η έδρα της Β’ Αθηνών του παραιτηθέντος Γιώργου Aμυρά επιστρέφει στο Ποτάμι, και μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης έσπευσε να επευφημήσει για την κίνησή του τον πρώην βουλευτή του, λέγοντας ότι έπραξε το «αυτονόητο» πριν πάει επισήμως σε άλλο κόμμα, και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλώς ήρθες, Αντιγόνη Λυμπεράκη. ”Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε” που έλεγε ο παππούς μας ο Καζαντζάκης». 

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη χαρακτήρισε «διόρθωση μιας αδικίας» την «καθυστερημένη παραίτηση» του Γιώργου Αμυρά και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ναι μεν θα διακόψει την ενασχόλησή της ως γενική διευθύντρια της ΜΚΟ «Solidarity Now», αλλά την ενασχόληση με τους «πρόσφυγες δεν θα την ξεχάσω από τα έδρανα της Βουλής». Σημειώνεται ότι η εν λόγω ΜΚΟ χρηματοδοτείται από το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, άφησε εποχή… με τις ελιτίστικες αναφορές της στο δημοψήφισμα του 2015 ότι «οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές».

Με την έδρα αυτή το Ποτάμι έχει τέσσερις βουλευτές στη Βουλή, ωστόσο το σενάριο επανασύστασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σταύρου Θεοδωράκη θεωρητικά δεν υφίσταται με βάση τον Kανονισμό της Βουλής, καθώς, ακόμα και αν παραιτηθεί η Κατερίνα Μάρκου της Ν.Δ., η εκ του μηδενός επανασύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας χρειάζεται 10 και όχι μόνο πέντε βουλευτές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πότε θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γιώργου Αμυρά οι άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου, όπως έχουν εδώ και εβδομάδες προαναγγείλει, για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Οι πληροφορίες λένε ότι θα το κάνουν με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών. Η κυρία Ασημακοπούλου δήλωσε, μάλιστα, ότι, αν δεν εκλεγεί ευρωβουλευτής, θα αποσυρθεί από την πολιτική.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα