Στα άκρα η πόλωση με «επίκεντρο» τις φαρμακευτικές

«Φωτιά» στο ήδη πολωμένο προεκλογικό πολιτικό κλίμα βάζει η υπόθεση Novartis……μετά το εισαγγελικό αίτημα για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου και με την έρευνα να συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα, τους κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη και Σαλμά. Το Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας πύρινα βέλη στη Ν.Δ. αλλά και στα «φιλικά της ΜΜΕ».

«Σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, η Ν.Δ. και τα φιλικά της ΜΜΕ κάλυψαν σε χρόνο μηδέν την απόσταση από την ένοχη αμηχανία στην ακόμα πιο ένοχη εφαρμογή της συνταγής “φωνάζει ο κλέφτης”» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές κατήγγειλαν ότι στα έγγραφα και στις μαρτυρίες για τη Novartis υπάρχουν ονόματα με εξέχουσα θέση στη Ν.Δ. και στους «πολιτικούς της υποτακτικούς», προσθέτοντας πως «όσο κι αν παίζουν τον παπά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη Δικαιοσύνη να φτάσει στο βάθος των πεπραγμένων τους».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά χείλη αφήνουν να εννοηθεί ότι η υπόθεση Novartis θα έχει και συνέχεια, με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει πως «η υπόθεση Λοβέρδου είναι μόνο η αρχή», υποστηρίζοντας ότι το 1/4 του δημόσιου χρέους, περί τα 85 δισ. ευρώ, οφείλεται σε υπερτιμολογήσεις υλικών, φαρμάκων και υπηρεσιών στον χώρο της Υγείας. Οσο για τον Ανδρέα Λοβέρδο, συνεχίζει όχι μόνο να απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αλλά εξαπολύει επίθεση κατά πάντων. «Αυτό που συμβαίνει είναι αηδιαστικό. Οχετός και χυδαία ψέματα. Τίποτε άλλο» δήλωσε, προσθέτοντας: «Εχω δώσει τον λόγο της τιμής μου ότι όλοι και όλες όσοι εμπλέκονται στην πλεκτάνη θα πληρώσουν όπως τους αρμόζει». Οσον αφορά τη Ν.Δ., «γαλάζια» στελέχη ζήτησαν αρχειοθέτηση και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να το υποστηρίζει από τη στιγμή που οι Αρχές δεν βρήκαν σε κανέναν λεφτά «και η μόνη δικαιοδοσία που είχαν ήταν το ξέπλυμα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης.

Ο Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση, στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας: «Οποιαδήποτε πολιτική ανάμειξη είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη δεν ωφελεί ούτε τη διερεύνηση της υπόθεσης ούτε την απόδοση της Δικαιοσύνης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα