Αυτός είναι ο δραπέτης που σκοτώθηκε στα Τίρανα

Αδίστακτος, με πλούσια δράση στην Ελλάδα, που περιλάμβανε δολοφονίες και ληστείες, ήταν ο κακοποιός ο οποίος έπεσε νεκρός στο αεροδρόμιο των ΤιράνωνΟ λόγος για τον Αντριάν Μουρατάι (φωτό), ο οποίος το 2013 είχε δραπετεύσει από τις Φυλακές Τρικάλων. Την απόδραση ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, που από τα Τρίκαλα πέρασε στην Πελοπόννησο και τελείωσε -ενάμιση μήνα μετά την απόδραση- στην Ηπειρο.

Στη διάρκεια της καταδίωξης έπεσε νεκρός ο αρχηγός των σκληρών κακοποιών Μάριαν Κόλα, ενώ υπήρξαν και δύο αθώα θύματα, μια 25χρονη και ένας αστυνομικός που συμμετείχε στις αναζητήσεις. Στις Φυλακές Τρικάλων ο Μουρατάι εξέτιε τότε ποινή φυλάκισης για την ανθρωποκτονία ενός 42χρονου πρατηριούχου στον Δομοκό, τον οποίο είχε εκτελέσει εν ψυχρώ με τρεις σφαίρες στο κεφάλι, το 2012, επειδή αντέδρασε στη ληστεία της ταμειακής μηχανής του. Το απόγευμα της Τρίτης, ο Μουρατάι προσπάθησε να αρπάξει από το αεροδρόμιο των Τιράνων 10.000.000 ευρώ, που ανήκαν σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες.

Μαζί με άλλους τέσσερις συνεργούς του μπήκε με ένα βαν στον διάδρομο του αεροδρομίου και ακινητοποίησε με την απειλή καλάσνικοφ και χειροβομβίδων τους υπαλλήλους, που εκείνη την ώρα φόρτωναν τα χρήματα στο αεροπλάνο για Βιένη. Ομως, τις κινήσεις των ληστών αντιλήφθηκε ένας πυροσβέστης και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο αδίστακτος κακοποιός να πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Μουρατάι είχε αφαιρέσει με συνεργό του από τράπεζα της Λαμίας 1.000.000 ευρώ, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα