Τουρκική ρελάνς: «Απειλούν» με νέες αγορές όπλων από τους Ρώσους!

Προκλητικές δηλώσεις από Ερντογάν – ΤσαβούσογλουΕπιμένοντας να κινείται εκτός νατοϊκής γραμμής -εκεί που τον συμφέρει όμως-, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακόμη μια φορά χθες επιχείρησε να μπει στο… μάτι των ΗΠΑ, με φόντο πάντα το εξοπλιστικό deal του με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως όχι μόνο δεν θα κάνει πίσω η Αγκυρα στο ζήτημα των S-400, αλλά, αντίθετα, η παράδοση συστοιχιών τού εν λόγω συστήματος αεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να επισπευστεί και να γίνει νωρίτερα από τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα. 

Τη δήλωση αυτή ο «νεοσουλτάνος» την έκανε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους οι οποίοι τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε πίσω στη χώρα του έπειτα από την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Εναλλακτικές»

Στην ίδια γραμμή κινούνταν χθες και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει κι άλλα συστήματα αεροπορικής άμυνας από τη Ρωσία, αν δεν καταφέρει να αγοράσει το αμερικανικό Patriot, ενώ θα αναζητήσει και εναλλακτικές, αν δεν μπορέσει να παραλάβει τα αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι η χώρα του δεν έχει λάβει ακόμη θετική απάντηση από την Ουάσινγκτον σχετικά με την πρότασή της για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα εξετάσει τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Αγκυρα των ρωσικών S-400.

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός επισήμανε ότι δήλωσε σε Αμερικανούς αξιωματούχους στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ πως η συμφωνία για την αγορά των S-400 έχει ολοκληρωθεί, ενώ τόνισε ότι είναι παράλογο να αμφισβητείται η συμμετοχή της χώρας του στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της συμφωνίας με τη Ρωσία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα