«Καμπανάκι» κινδύνου του Σέρβου ΥΕΘΑ για τη «Μεγάλη Αλβανία»

Δεν αποτελεί -όπως κάποιοι υποστηρίζουν- έναν «θεωρητικό κίνδυνο», αλλά γεγονός! «Η Μεγάλη Αλβανία είναι ήδη γεγονός. Μένει να δούμε ποια από τα τμήματα των άλλων χωρών θα συνδεθούν με αυτήν» δήλωνε με νόημα ο υπουργός Aμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια εφημερίδα του Βελιγραδίου «Vecernje Novosti», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική, ενώ πρόσθεσε ότι «με την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όλοι οι Αλβανοί, με εξαίρεση αυτούς που ζουν στη Σερβία, θα διαβιούν πλέον σε μια ζώνη ασφαλείας, σε έναν πολιτικό χώρο που θα ελέγχει η Βορειοατλαντική Συμμαχία. Και, όπως είναι γνωστό, οι ζωές όλων των Αλβανών καθοδηγούνται από τα Τίρανα». Για τον Βουλίν, λοιπόν, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Οσο πιο γρήγορα γίνει ο διαχωρισμός για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου τόσο καλύτερα θα ζήσουν».

Χθες, ωστόσο, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση της κυβέρνησης της Γερμανίας να μεταβεί στις 29 και 30 Απριλίου στο Βερολίνο, συνοδευόμενος από την πρωθυπουργό Ανα Μπρνάμπιτς, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό Ράμους Χαραντινάι.
Οπως δήλωσε ο Βούτσιτς, στη συνάντηση αυτή θα παρίστανται η Ανγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.

Το θέμα που θα απασχολήσει τη σύνοδο θα είναι, βέβαια, η αναζήτηση τρόπων για να συνεχιστεί ο διάλογος, για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα