Οι Βρυξέλλες τρέμουν την άνοδο της ακροδεξιάς

Μπορεί να πιάσει ποσοστό έως 25%Τη δεδομένη ανησυχία των Βρυξελλών, που τρέμουν πολιτικά όχι απλώς την άνοδο των αντισυστημικών δυνάμεων ανά την Ευρώπη, αλλά και το βαθύ ρίζωμά τους στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, όπως αυτό θα προκύψει μετά τις ευρωεκλογές, επικυρώνει ουσιαστικά η έκθεση της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ProCausa.

Τι αναφέρει χαρακτηριστικά; Το γεγονός τα ακροδεξιά, εθνικιστικά κόμματα ενδέχεται -χάρη στη στρατηγική του Στιβ Μπάνον, του «αρχιτέκτονα» της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία- να κατακτήσουν έως και το 25% των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου μετά τη μάχη της κάλπης στις 26 Μαΐου. Αν και πολιτικά η εν λόγω ΜΚΟ στέκεται απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, οι παραδοχές που κάνει αποκαλύπτουν κάτι πολύ ουσιαστικό: την ανησυχία που διακατέχει το «βαθύ κράτος» των Βρυξελλών για την πιθανή αλλαγή των πολιτικών δεδομένων στην Ε.Ε.

Αποδόμηση

Σημειώνουν δε χαρακτηριστικά πως «η συνταγή της επιτυχίας» για τα κόμματα αυτά εδράζεται στην οικονομική πρότασή τους, στην αποδόμηση των θετικών επιχειρημάτων που υιοθετούν άλλες πολιτικές πτέρυγες για το Μεταναστευτικό, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς και η άποψή τους για τον «νόμο και την τάξη». Θέσεις οι οποίες περνούν στα λαϊκά στρώματα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εν λόγω έκθεση δεν παραλείπει, βέβαια, να αναφερθεί στα πιο δραστήρια μέλη του συγκεκριμένου πολιτικού μπλοκ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ηγέτη της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας.
Στον Ματέο Σαλβίνι, που έχει συμβάλει τα μέγιστα, όπως υπογραμμίζουν, προς την κατεύθυνση μιας συλλογικής εθνικιστικής ταυτότητας στην Ιταλία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα