Οι θέσεις των φορέων για τις 120 δόσεις

Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα πρέπει να έχει τους ίδιους όρους για οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα δημιουργήσει οφειλέτες δύο ταχυτήτωνΑυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή την κυοφορούμενη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. Θα πρέπει, επίσης, να έχει τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας, ώστε να μην επιτρέπει την υπαγωγή σε αυτήν των στρατηγικών καλοπληρωτών.

Το θέμα των 120 δόσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών. Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, εξηγώντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των μικρών επιχειρήσεων βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το φάσμα του πλειστηριασμού κύριας, δευτερεύουσας κατοικίας ή και επαγγελματικής στέγης για οφειλές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αντιδράσεις προκαλεί και η διάταξη που προβλέπει τη μείωση στο μισό των τόκων υπερημερίας, τους οποίους πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο για ληξιπρόθεσμα χρέη στους φορολογουμένους.

«Η διάταξη αυτή κάθε άλλο παρά βοηθά στην προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος φορολογικής δικαιοσύνης. Πρέπει απαραίτητα να συνοδευτεί από αντίστοιχη μείωση των τόκων υπερημερίας, με τους οποίους επιβαρύνονται οι πολίτες, όταν καθυστερούν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΟΕΕ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα